Nederland, Amsterdam21 oktober 2022, door Teun Tielen

De Koffiesalon in Amsterdam is de perfecte plek voor je dagelijkse kop koffie

Nederland, Amsterdam, 21 oktober 2022, door Teun Tielen

De Koffiesalon in Amsterdam is de perfecte plek voor je dagelijkse kop koffie

Geen poespas, gewoon goede koffie. De Koffiesalon is de perfecte every day spot. Gezellig en hip, maar niet té hip. Dit familiebedrijf is al heel wat jaren te vinden in Amsterdam en als het aan ons ligt, blijft dat voorlopig ook zo. In 2007 opende de eerste vestiging in de Utrechtsestraat, inmiddels zijn er drie Koffiesalons in de stad en eentje op Schiphol. Onze dagelijkse kop koffie drinken we voortaan hier.

 

 

 

 

 

 

 

Bakkie Pleur

Bakkie Pleur

First things first, koffie. Dat die goed is, daar kunnen we kort over zijn. De koffie wordt gezet op de Italiaanse manier, met bonen van Buscaglione. Hier geen slow coffee of singel origin, maar ‘gewoon’ kleine, krachtige cappucini. Tutto Bene. Bij die koffie hoort natuurlijk iets zoets. Ook daarvoor ben je bij de Koffiesalon aan het juiste adres. Denk aan appeltaart, slagroomtruffels, gevulde koeken, boterkoek en gevulde speculaas (geloof ons, die wil je). In de kelder van de vestiging op het Spui wordt al dat lekkers gebakken door drie échte bakkers. Eerder deden ze alles zelf, maar dat bleek toch iets moeilijker dan gedacht. Net als goede koffie zetten, bleek ook bakken een kunst. Eind goed al goed, want inmiddels hebben ze dus allebei die kunsten in huis (of eigenlijk, in de salon). Toch liever een tosti? Dat kan! Deze komen van Social Hero Network, een sociale werkplek waar tosti’s worden bereid door mensen met een beperking.

Koffie en een krant

Koffie en een krant

Bij de Koffiesalon is er geen wifi (behalve op de Spuistraat, de toerist wil ook wat ;)) en dat vinden we helemaal niet erg. In tegendeel zelfs. Op tafel vind je een berg kranten, net alsof je aan de keukentafel zit. Genieten van een goede kop koffie met een koek en krant erbij. Of gewoon van een goed gesprek natuurlijk. Easy does it. Begrijp ons niet verkeerd, ook wij zijn fan van werken in koffietentjes en doen dat geregeld. Soms wil je echter gewoon ouderwets koffiedrinken, zonder omringd te zijn door de laptopbrigade (guilty). Extra leuk aan de locatie op de Spuistraat, is dat het pand wordt gedeeld met woonwinkel HAY. Genoeg leuks om te bekijken – en mee naar huis te nemen – dus.

 

 

Lekker duurzaam

Lekker duurzaam

De Koffiesalon scoort niet alleen punten met haar koffie en interieur. Ook op het gebied van duurzaamheid zijn ze goed op weg. Je krijgt korting op je take-away koffie als je je eigen beker meeneemt, betaalt niks extra’s voor plantaardige melk en kunt in alle vestigingen gratis gefilterd water tappen. Daarnaast zijn er meerdere vegan opties waarvan je niet eens doorhebt dat ze vegan zijn. Of je een vegan kokosbol, bananenbrood of chocolat chip cookie lust? Natuurlijk. Al die lekkernijen worden van het Spui door fietskoerier Tring Tring naar de verschillende locaties in de stad gefietst. Zo zien we het graag.

De Koffiesalon