Spanje, Ibiza10 februari 2020, door Maartje

Onovertroffen kleurrijke toppek, al jaren: Los Enamorados Ibiza

Spanje, Ibiza, 10 februari 2020, door Maartje

Onovertroffen kleurrijke toppek, al jaren: Los Enamorados Ibiza

Vergeet dat Ibiza vooral functioneert als vakantie-eiland waar je al je zomerdagen spendeert. Het eiland kan namelijk ook heel goed dienen als weekendbestemming, stedentripstijl. Doe je dat, er een weekendje van maken, dan kun je wellicht net iets meer besteden aan een knap verblijf. Doe dat, laat eventuele kiddo's thuis (want die mogen niet blijven slapen) en kies voor Los Enamorados op Ibiza. Nog steeds de droom. Beloofd.

Los Enamorados Ibiza

Los Enamorados Ibiza

We hebben hier niet de illusie dat het gros van onze lezers nog nooit van dit onwaarschijnlijk woest aantrekkelijke hotel op Ibiza gehoord heeft – we denken zelfs dat er weinig Instagram feeds van bereisde bloggers bestaan zonder kiekjes van hier. Maar we zouden toch echt geen knip voor onze neuzen waard zijn als we ’m hier niet zou noemen. Dus bij dezen. Cool is een understatement en er is geen hoekje bij Los Enamorados op Ibiaza dat de Frans-Nederlandse eigenaren (Pierre Traversier, ex-basketballer en zelfbenoemde sneakerjunk en Rozemarijn de Witte die ooit hoofdredactrice van Linda. was, hun gezamenlijke portret schilderden ze meters hoog op de buitenmuren van hun hotel) niet met liefde ingekleurd hebben.

Kleurrijk, smaakvol en trendsettend zijn understatements, en het werd in de kleine drie jaar dat het hotel open is de trekpleister van Portinatx, het noordelijkste en mooiste puntje van Ibiza. Ga je toch niet slapen, reserveer dan in elk geval wel een lunch bij het restaurant dat gebouwd werd op de rotsen – een heerlijke plek. Of ga borrelen. De keuken vinden we niet per se de allerbeste van het eiland; het adres wel, dat is zoals gezegd het allercoolste. Kun je meteen ook even los in de Los Enamorados shop. Let wel, los van het restaurant zijn kinderen, honden en drugs and candy rush addicts niet welkom. O, en nu we er toch zijn: Cala d’en Serra, een piepklein strand vlak bij Portinatx. Doen. En dan niet verder vertellen.