Nederland, Amsterdam21 september 2022, door Teun Tielen

3x Korean BBQ in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 21 september 2022, door Teun Tielen

3x Korean BBQ in Amsterdam

Gourmetten, we hebben er een haat-liefde-verhouding mee. Het is gezellig en lekker kneuterig, maar de stank die nog drie dagen in huis blijft hangen is iets minder. Korean BBQ is de hippe versie en je kunt het lekker buiten de deur doen. Net als bij gourmetten bereid je zelf je eten op een ingebouwde tafelgrill. Vlees staat centraal, rondom de grill worden allerlei banchan, ofwel bijgerechten, op tafel geplaatst. Dat vlees rol je vervolgens met sausjes en al in een slablaadje. Easy does it.  Er zijn steeds meer plekken waar je terecht kunt voor een Korean BBQ, dit zijn de beste in Amsterdam. Toch liever Indiaas, Israëlisch of Japans? Ook die zetten we eerder voor je op een rijtje.

 

Miss Korea BBQ

Miss Korea BBQ

Koreaans barbecueën kan ook in de Pijp. Miss Korea BBQ is geen standaard Korean BBQ restaurant, maar een all you can eat-restaurant waar je ook sushi en andere Japanse gerechtjes kunt eten. Zoals vaak het geval is bij all you can eat-restaurants, bestel je via een tablet, maar laat je daar niet door afschrikken. Dit concept heeft namelijk ook zo zijn voordelen. Omdat het menu zo groot is, is er voor ieder wat wils. Even klaar met zelf grillen? Bestel dan lekker gerechtjes die in de keuken worden bereid. Het is hier meestal druk, dus als je zeker wilt zijn van een tafel vergeet dan niet te reserveren.

Miss Korea BBQ

 

Hwa Won

Hwa Won

Van buiten ziet het er niet heel veelbelovend uit en het interieur is ook niet om over naar huis te schrijven, maar het eten hier is top. Familierestaurant Hwa Won staat bekend als het meest authenthieke Koreaanse restaurant van Amsterdam. Niet gek dat ze er al sinds 2003 zitten. De barbecue staat hier niet standaard op tafel, dus als je zelf wil barbecueën geef het dan aan bij het reserveren.

Hwa Won

Khan

Khan

Buitenveldert is the place to be voor Korean BBQ. In dezelfde straat als Hwa Won ligt Khan. De eigenaren van dit restaurant komen uit de Zuid-Koreaanse provincie Jeollo-Du. Die naam zegt je waarschijnlijk niks, maar als je hoort dat dat de plek is waar de UNESCO City of Gastronomy ligt, weet je dat het goed zit. Eten, familie en delen staan hier centraal. Vooral in de keuken, mrs. Oh leerde namelijk koken van haar moeder in Korea. Authentieker ga je het niet krijgen.

Khan