Nederland, Nijmegen8 september 2023, door Julia Leijzer

Bij Kushiin haal je de lekkerste iced matcha van Nijmegen

Nederland, Nijmegen, 8 september 2023, door Julia Leijzer

Bij Kushiin haal je de lekkerste iced matcha van Nijmegen

Het meest hippe en verfrissende drankje anno 2023 is toch wel de iced matcha, dit groene theepoeder (ja dit is thee) gemaakt van groene theebladeren uit Japan is super gezond. Je moet soms even zoeken waar je deze verkoelende drink kan halen; vooral in Nijmegen was de jacht op een zaak waar je de perfecte iced matcha kunt halen niet gemakkelijk. Bij de populaire zaak Kushiin aan de Ziekerstraat in Nijmegen is het bingo, hier heb je allerallerheste! Dit is dé plek waar je je hot girl walk begint onder het genot van deze healthy en aesthetically pleasing groene drank. Enjoy!

Huiskamer aan de ziekerstraat

Huiskamer aan de ziekerstraat

Alright, we hebben het dus over Kushiin; een koffiezaak en lunchzaak in hartje Nijmegen. Het motto van Nijmegen is iets in de trant van ‘old city, young vibe‘, en dit is ook precies wat de eigenaar wilt uitstralen met de esthetiek en menukaart van Kushiin. En, dat is terug te zien in het complete plaatje. Veel ramen, veel licht, veel gezellige gesprekken. Eigenaar Abdi Kadar wil de zaak op de kaart zetten als ‘het verlengde van de huiskamer’, en dit is zeker gelukt! Geloof mij: niet alleen de iced matcha is hier lekker en to-go. Het is hier ook heeeerlijk studeren. Werken achter je laptop, bijkletsen met een brunch and much much more. 

Good for the mind, good for the body

Good for the mind, good for the body

Om toch even terug te komen op die iced matcha, aangezien dit toch wel de ultimate fave en winnaar is na een lange zoektocht. Wist je dat dit Japanse theetje super gezond is? Alleen de beste, jongste theebladeren worden geplukt en vervolgens gedroogd en gemalen tot een poeder. Matcha thee bevat vitamine A en C, ijzer en eiwitten die je immuunsysteem versterken. Ook verbetert het de stofwisseling en de verbranding van calorieën. Het drankje past dus perfect binnen een gezond voedingspatroon, win-win dus! Wandelingetje erbij en je fitgirl (or boy) era kan beginnen.

 

Matcha, juice of koffie

Matcha, juice of koffie

Wat is nou het lekkerste met matcha? Voor een zoete twist combineer je het drankje met kokosmelk, voor een iets neutralere smaak kun je gaan voor sojamelk of havermelk. Dit zijn in my opinion de lekkerste opties. Iced in de zomer en warm in de winter, super lekker en je hebt je vitamientjes weer binnen.

Toch is niet iedereen altijd even fan van de groenige smaaksensatie, en dat is ook helemaal oké. Sterker nog, no problemo. Bij Kushiin heb je genoeg lekkere juices, iced lattes, koffietjes, noem maar op.

 

Kushiin