Nederland, Amsterdam28 juli 2019, door Maartje

La Cerveceria Amsterdam opent aan het Beukenplein in Amsterdam Oost

Nederland, Amsterdam, 28 juli 2019, door Maartje

La Cerveceria Amsterdam opent aan het Beukenplein in Amsterdam Oost

Vamos! Op naar het Beukenplein in Amsterdam Oost waar, olé voor Spanje-galore in eigen land, La Cerveceria opent. De zoveelste Spanjaard in eigen land inderdaad, maar dat vinden we op zijn zachtst gezegd helemaal niet erg. La Cerveceria Amsterdam Oost opent op de plek waar tot voor kort Smokin' Barrels zat. Lekker met de trend mee: burgers move over voor tapas en paella en voor cava en cerveza. De belofte? De menukaart van een traditionele Spaanse tapasbar op een eigentijdse stek.

La Cerveceria Amsterdam Oost

La Cerveceria Amsterdam Oost

Nu zit er wel een kleine valkuil in het concept: dat ‘eigentijdse’. Hip, met andere woorden. Want is de échte trend niet dat we authentiek authentiek willen houden? En dat eigentijds dus vooral tijdloos is. Kan zomaar zijn dat La Cerveceria aan het Beukenplein in Amsterdam Oost precies dat gaat zijn hoor. We houden vingers gekruist.

Hoe het ook zei hebben we ons laten vertellen dat er een Catelaanse chef achter de pannen staat die (onder andere) een perfecte (en hele authentieke) Spaanse Paella in de vingers heeft (jaja, I know, paella komt officieel uit Valencia. Daarover gesproken: lees hier al onze Valencia tips). Samen met de eigenaresse van pizzabar Mama Dough, ook in Amsterdam Oost gingen ze eens goed zitten voor wat de beste Spaanse Amsterdamse nieuwe moet gaan worden. Juist, La Cerveceria.

Met de locatie zit het in elk geval wel snor: het beukenplein is ongeveer het gezelligste plein van Amsterdam Oost en het terras van het pand op nummer 22, waar La Cerveceria opent, is op zijn zachtst gezegd een puike. And then we wait: bijna open zijn ze.

(en tot die tijd haken we nog even (lees: alweer) aan bij Five Brother Fat in Amsterdam of Haarlem!)