Nederland, Amsterdam2 oktober 2021, door Imara Milatz

La Chaleur Amsterdam, Franse ‘take away’ op de beste manier

Nederland, Amsterdam, 2 oktober 2021, door Imara Milatz

La Chaleur Amsterdam, Franse ‘take away’ op de beste manier

Bon vivant, ofwel: goed leven. Met name sinds de opening van het leuke tentje aan de Van Woustraat in de Amsterdamse Pijp. Het tentje heeft de naam La Chaleur en La Chaleur is nu al een behoorlijke charmeur op het gebied van take away. Take away ja, maar dan alles zó goddelijk goed dat er eigenlijk geen reden denkbaar meer is om na een lange (werk)dag de keuken in te stappen, want tja: La Chaleur zit om de hoek..

 

 

La Chaleur

La Chaleur

Bij deze Franse traiteur aan de Van Woustraat kun je terecht voor klassiek Franse gerechten, op traditionele wijze bereid. Chef en eigenaar Karim Elmorabit, voormalig kok bij MOS (één Michelin ster), heeft La Chaleur opgezet met de intentie restaurantwaardig eten toegankelijker te maken door met afhaalgerechten te werken. Restaurantwaardige Franse gerechten, gewoon bij je thuis, dát is nu een optie. Bon vivant, inderdaad.

Bij La Chaleur klop je aan voor een lunch- of dinermenu met iedere (één, twee? Karim doet wat ‘ie wil) week/weken een nieuwe kaart. Al mag zijn bœuf bourguignon wat ons betreft wel een vast ereplekje op het menu krijgen. Daar zit een flinke portie liefde in meegeroerd.

La Chaleur.

Geen zin om de keuken in te stappen of gewoon in écht goed eten? La Chaleur is je man, maar óók voor een handvol goede wijnen. Bij binnenkomst stuiter je meteen op een kleine (maar piekfijne) collectie wijnen die zo, hup, mee de besteltas in gaan.

 

La Chaleur