Spanje, Ibiza10 februari 2020, door Maartje

Niet vergeten te reserveren: La Granja Ibiza

Spanje, Ibiza, 10 februari 2020, door Maartje

Niet vergeten te reserveren: La Granja Ibiza

Als de Duitse club van Designhotels.com een 'projectje' aangaat, dan kun je er donder op zeggen dat het FANTASTISCH wordt. Dat deden ze al in Tulum, Mexico met het Papaya Palaya Project. Ze deden het op Mykonos, ze doen het in Brazilië en ook op Ibiza is het een stijlvol designhotels.com feest. En hoe: La Granja Ibiza mag dan alleen op reservering te bezoeken zijn (zomaar aanwaaien kan niet: al is de telefonische door de intercom meer dan vriendelijk, de poorten blijven potdicht). Dus doe jezelf een plezier reserveer! Kost een paar centen maar dan heb je ook wat.

Meer Ibiza? Dit is 14 x het beste van het eiland, naar onze bescheiden mening: 14 x Ibiza

La Granja Ibiza

La Granja Ibiza

In eerste instantie was La Granja Ibiza een mindfulnessadres gevestigd in een oude boerderij in het midden van Ibiza, alleen in zijn geheel af te huren voor een periode van bezinning. Het mag geen verrassing zijn dat het 1) minstens een maandsalaris kostte voor een paar nachten, 2) je dan ook wel echt wat had, 3) het een weergaloos succes werd. Want exclusief. En bloedmooi. Wat veel mensen echter (nog) niet weten, is dat in de tweetal jaren die volgden, La Granja toegankelijker werd. Zo kun je tegenwoordig op inschrijving (of even bellen) aanschuiven voor de lunch (zou je moeten doen) én een van de suites boeken die ook beschikbaar zijn voor twee personen (waar je voorheen het hele oord moest reserve- ren). Boeken via de website kan niet: bellen of mailen naar La Granja is het credo.

tekst gaat verder onder de afbeelding

Zo blijft de exclusiviteit (en een tikkeltje hoge drempel) behouden. En dan? Dan waan je je dus een Spaanse in het traditionele farm house met Moorse invloeden rond een plaatje van een zwembad. Dikke witte muren die de warmte buiten houden, plafonds en zware deuren van donker hout met massief ijzeren beslag, vergrijsde tinten blauw en bruin, een haardvuur in een van de gemeenschappelijke ruimten voor wanneer het ’s avonds afkoelt en een fantastisch maal van de eigen akkers.