Frankrijk, Champagnestreek12 december 2021, door Barts Boekje

La Maison de Mar – de Haute-Marne, Frankrijk

Frankrijk, Champagnestreek, 12 december 2021, door Barts Boekje

La Maison de Mar – de Haute-Marne, Frankrijk

In de categorie 'afgelegen oorden' - want daar zijn we dol op hier bij Barts Boekje - én vakantierust én niet te ver weg én leuk voor met de kids én niet volgeboekt én nieuw én verrassend hebben we een heus verscholen pareltje op het platteland van Frankrijk voor je. Dit prachtige vakantiehuis, gekocht en opgeknapt door een jong Nederlands stel met een grote liefde voor Frankrijk, ligt in het zuiden van de Champagnestreek (proost!) en is omgeven door prachtige meertjes: genoeg waterpret tijdens de hete zomermaanden.

De naam? We hebben het over La Maison de Mar, zoals dat zo knap op z'n Frans klinkt. Inclusief een charmant strandje -met speeltuin in de buurt, dus ook perfecte waterpret voor kids. Genoeg te doen, te bezoeken en genoeg plekjes om lekker te eten in de omgeving. Het is tenslotte wel de Champagnestreek waar we het over hebben.

 

La Maison de Mar

La Maison de Mar

La Maison de Mar, dat is dus zo’n vakantiehuis inclusief een charmant strandje en met een (echt leuke) speeltuin in de buurt. Alles dik in orde, ook de waterpret. Maar er is sowieso genoeg te doen, te bezoeken en genoeg plekjes om lekker te eten in de omgeving. Het is tenslotte wel de Champagnestreek waar we het over hebben (klik hier onder even verder voor tips in de buurt).

Die dingen om te doen? Daar vertellen Martijn & Marleen je graag meer over als je La Maison de Mar bezoekt. Het huis geeft je met haar (ja haar, want lá) inrichting en uitrusting een echt vakantiegevoel. Warme kleuren in het interieur, inclusief schommelstoel voor de sfeervolle open haard. De oude boerderij op het Franse platteland van de Haute-Marne is omgetoverd tot een liefdevol vakantieverblijf met karakter. Het is er zo eentje waar aan alles is gedacht, alles aanwezig en inclusief: van de opgemaakte bedjes tot extra’s waar je zelf misschien niet eens aan had gedacht – aldus Marleen en Martijn die willen voorkomen dat je je daar druk om maakt mocht je voor vertrek of misgrijpen. Ook volledig uitgerust en ingericht voor kleine kinderen trouwens. Dus rest je alleen nog maar écht de tijd om uit te rusten. Da’s pas vakantie.

 

Okeoke, toch nog even over die omgeving en wat er wel niet te doen is. Gelegen aan de rand van het kleine dorp Plesnoy, leent de omgeving zich bijzonder voor mooie wandelingen en fietstochten. Leuke rommelmarkten (en de franse zijn toch wel de allerbeste) en goede restaurants vol specialiteiten uit de omgeving, plus een klein wijngebied in de buurt voor proeverijen. 

La Maison de Mar 

 

Martijn en Marleen zijn net begonnen met verhuren, dus met een beetje geluk is er nog plek, vite, vite, vite! En La Maison de Mar toch al vol? Peut-être heb je dan meer geluk bij een van deze 12 afgelegen Franse oorden