Nederland, Haarlem15 maart 2021, door Imara Milatz

Bienvenido, Bienvenido La Nena Home, Haarlem is een interieurwinkel rijker!

Nederland, Haarlem, 15 maart 2021, door Imara Milatz

Bienvenido, Bienvenido La Nena Home, Haarlem is een interieurwinkel rijker!

Picture this: wandelend door de straten van Haarlem in een, wat 2021 zo herkenbaar maakt; lege winkelstraat (de Warmoesstraat to be exact) opent er zomaar ineens een Spaanse droom haar deuren. Oke, 't is heus niet een uit de lucht gevallen scenario, er werd flink over nagedacht, maar toch: knap. En vooral gedurfd. Want dat 'knap', dat zagen we al toen het nog enkel windowshopping was in de etalage van het yet to be opened en daarmee mysterieuze la nena. Maar niet langer! We zijn erachter wie la nena is én waarom we niet kunnen wachten om eens even lekker binnen te gaan snuffelen. Hierom:

 


																			

La Nena Home

La Nena Home

Een etalage voorbij lopen zo mooi als die van la nena, zonder er even bij stil te staan? Geloven we niks van. Want reden één, noem een winkel die een beetje in de buurt komt qua looks? Die vind je niet zo snel (ze zijn er wel, maar op een hand te tellen) in het Nederlandse winkelstraatbeeld. Reden twee: die lampen, dat servies en die vazen (drie redenen voor de prijs van één). En als laatste: alles wat je ziet komt regelrecht vanuit het toch al indrukwekkende Galicië, Lugo. Daar ontpopt la nena zich als een mini-keten, verspreid over het eigen binnenland van Spanje en een beetje daarbuiten.

Nu een retourtje winkelen naar Gijon of Madrid (óf Andorra) niet echt optioneel is, boeken we gewoon een halfuurtje la nena in Haarlem. Ook een leuke stad en binnen de grenzen. En daarmee komen we eigenlijk al snel tot de conclusie dat la nena niet alleen een toevoeging is voor Haarlem, maar voor Nederland. Met eigen ogen zien?

 

 

Echt Spaans dus, is la nena. En daar zijn ze -terecht- trots op. In Lugo worden de producten allemaal handgemaakt door lokale kunstenaars en vertrekt het interieurspul de fabriek niet zonder een “Made in Spain” seal. Vanuit Galicië maken de lampen, meubels, bloempotten, kaarsen, decoratie (en nog veel meer) hun reis naar Nederland, waar we de bijzondere interieurstukken mee naar het eigen huis kunnen slepen. Alle kleuren van de regenboog, maar dan in au naturel tinten. Van oker tot kiezelkleurig en van terracotta tot diep grijs.

la nena

Hoe kwalijk is la nena voor de portemonnee? Goeie vraag, dat kan namelijk alle kanten op. Dus neem vooral zelf een kijkje. Onder het mom van support your local supplier en tegelijkertijd support your inner koopverslaving.