19 februari 2021, door Imara Milatz

Cursus vintage in huis halen? Op naar Mariekke Vintage

19 februari 2021, door Imara Milatz

Cursus vintage in huis halen? Op naar Mariekke Vintage

We maken er geen geheim van, we love vintage. Milieu-wise, maar vooral alles uniek en over het algemeen gewoon oprecht mooier dan wat in de meeste winkels staat of ligt. Mooiere kleuren, kwalitatief betere stoffen; you name it, ergens op de aardbol you'll find it.

Want dat laatste? Dat laatste is het enige vervelende wat er naar boven komt wanneer je in de wereld van tweedehands, en nog liever vintage, duikt. De vintage Instagram accounts vliegen je inmiddels om de oren, niet alleen op huizen maar ook op veiling sites is 'overbieden' een ding en de ene na de andere winkel komt met de boodschap dat de voorraden zijn aangevuld. Help, wáár moet je zoeken als je (nog) niet eens weet waar je naar op zoek bent?! In comes Mariekke Vintage.

Mariekke Vintage

Mariekke Vintage

Precies ja, een cursus waarmee je klaar wordt gestoomd om de allerbeste vintage finds op te speuren. Ergens voelt het een beetje illegaal, maar eigenaresse Marieke (niet Mariekke, mocht je daarover struikelen) durft haar geheime skills weg te geven in haar cursus. En hoewel we hiermee de kans vergroten dat we zometeen allemaal in een oogwenk zien wat een écht kwalitatief goede marmere tafel of facet geslepen spiegel waard is (ding ding, mogen we ook leren afdingen?) en de kans nóg kleiner wordt dat we de eerste zijn die die toffe kast op de kop kunnen tikken; kunnen we ‘m je écht niet onthouden.

Dat belooft wat

Dat belooft wat

Oke, let’s set some facts straight; Marieke belooft met haar cursus in maar liefst zes dagen van iedere dummie een vintage kenner te maken, zodat je straks tijdens iedere volgende snuffelronde in de kringloopwinkel of over de rommelmarkt beet hebt. Wil je graag leren hoe je vintage kwaliteit kan herkennen? Hoe je een echt van een fake meubel kan onderscheiden? Welke vintage designers en stijlen er zijn en hoe je het ideale vintage object voor jezelf kunt vinden? Da’s een hele mond vol, maar volg dan vooral de cursus ‘Vintage’ van Marieke. Want Marieke heeft niet zomaar een gevoelig neusjes voor het vintage spul; met zeven jaar aan ervaring op zak is ze een heuse expert.

"

Dus wat let je en schrijf je snel in. Er zit haast achter, want voor je het weet (8 maart om precies te zijn), sluit de inschrijving.

 

"

Voor wat hoort wat

Voor wat hoort wat

En dan het hoe & wat, want nu we een vette worst voorhouden is het tijd om tot feiten te komen. Middels zes modules leer je (online natuurlijk) alle ins & outs van het vintage vak. Dat houdt in het herkennen van kwaliteit, je leert met gemak de nepperts ertussenuit te plukken, een stukje trends analyseren en je gaat vooral op zoek naar het creëren van een eigen vintage stijl.

Meedoen? Neem dan snel hier een kijkje!