Frankrijk8 januari 2021, door Margaux van der Mieden

La Villa Guy Béziers

Frankrijk, 8 januari 2021, door Margaux van der Mieden

La Villa Guy Béziers

Midden in de zuidelijke Franse stad Béziers (tussen Montpellier en de Spaanse grens) ligt me toch een parel verscholen achter een hoge haag en bomen. De naam? La Villa Guy Béziers. Een hotel is het; in het midden van een één hectare groot beschermd park. In dit park staan verschillende beeldhouwwerken van Magrou en Injalbert - bijzonder much! Je vertoeft er tussen modern gerestaureerd historisch erfgoed, veel specialer krijg je het niet. De Andalusische accenten komen overal terug met hier en daar kamers in Napoleon-stijl. 

 

La Villa Guy, Béziers

La Villa Guy, Béziers

Het hotel heeft een tuin waarvan je dacht dat ze alleen in de boekjes te zien waren. Een mediterrane en neo-Moorse tuin met een heuse fontein. Juist, sla dat maar eens op. Neem een goed boek mee, ga ergens op het gras liggen en je hebt een topdag. Aan de achterzijde van La Villa Guy ligt het zwembad met uitzicht op de kerk. Er staan witte parasols met ligbedden en her en der zitjes om in neer te ploffen. Het zwembad heeft toegang tot de tuin met een stijlvolle trap in neo-Moorse stijl.

Dit Franse sprookje heeft ook een wellness & spa met een hamam, sauna en een balneobad (een spabad) én je kunt er treatments krijgen zoals een gezichtsbehandeling, full body massage of balneotherapie met een lichaamsmassage. Voor de sportievelingen is er ook een sportkamer met alles erop en eraan. Love!

La Villa Guy beschikt over vijf kamers met alle vijf hun eigen charme en stijl. Zo heb je de kamer ‘The Jean Magrou’ met een ligbad midden in de kamer en een glazen dak bij de douche. Sterren kijken en meteen je haren wassen. De kamer ‘The Jeanne Guy’ is op haar beurt (we denken toch echt dat het een zij is) ingericht met verschillende kleuren wit en beige en heeft een bad in art-decostijl. Een zomerse tint met een verfijnde en romantische sfeer. Zo heeft de ‘Léopold Carlier suite’ een groot privé terras en een spabad waar je u tegen zegt met Griekse pilaren en een betegelde schildering op de muur. Allemaal even prachtig!

Het hotel heeft ook een bar en lounge gedeelte met goede wijnen en cocktails met verschillende hapjes. Enne nog leuker, een game room! Deze kamer met bibliotheek staat vol met leuke dingen zoals een biljarttafel en bordspellen.

Al vertrokken? Ha! Snappen we. La Villa Guy