Frankrijk11 september 2020, door Maartje

de perfecte route du soleil pitstop: Chambres d’hôtes Maison Mazille, Mazille, Frankrijk

Frankrijk, 11 september 2020, door Maartje

de perfecte route du soleil pitstop: Chambres d’hôtes Maison Mazille, Mazille, Frankrijk

Onze favoriete route in Europa? (want in Kaapstad is er natuuuuurlijk ook de wijn- en/of gardenroute nog) Dat is niet zo moeilijk: route du soleil! Vaste prik ieder jaar: van huis op weg naar de Franse kust. Die rit in één ruk doortrekken is voor de dappere dodo's onder ons (got the T-shirt, not doing it again) maar veel liever scoren we één of twee adresjes halverwege voor de betere pitstop. En als ze zo leuk zijn als Maison Mazille in het kleine, knusse o zo Franse dorp Mazille... tsja, dan blijven we een dag of twee plakken. Dat verdient het adres namelijk. Kijk, lees en boek alvast voor de volgende zonnige route-rit.

Chambres d'hôtes Maison Mazille

Chambres d'hôtes Maison Mazille

Op één van de mooiste plekken in het zuidelijke deel van de Bourgogne (de Mâconnais) ligt pal onder Cluny Chambres d’hôtes Maison Mazille. Een perfecte pitstop om verschillende redenen: die puike halverwege-locatie uiteraard, de looks (check de plaatjes maar eens: in het echt is het alleen nóg mooier met dank aan de prachtige lichtinval die je op deze foto’s niet ziet maar er wel is) en het feit dat de plek met ontzettend veel liefde en bezieling wordt gerund door een Nederlands koppel.

Dat koppel dat in het voorjaar van 2019 voor het eerst de deuren opende voor gasten, richtte hun maison met fantastisch veel smaak en liefde in, snapt wat ouders met (een aantal) kids willen én zorgt voor de allerlekkerste (lokale) wijnen en al even indrukwekkende gerechten op tafel. ‘s Avonds natuurlijk maar vlak ook het uitgebreide ontbijt niet uit.