Frankrijk14 oktober 2020, door Barts Boekje

Sjiek vertoeven in Hotel Le Regina uitkijkend over de baai van Biarritz

Frankrijk, 14 oktober 2020, door Barts Boekje

Sjiek vertoeven in Hotel Le Regina uitkijkend over de baai van Biarritz

Biarritz is echt een topbestemming als je van ouwe sjiek met een surfvibe houdt. Huh, bestaat dat?! Ja! Ideaal als je bijvoorbeeld een koppel bent waarvan de ene helft het liefst elke dag in het water ligt om te surfen, en de andere houdt van shoppen in (designer) boetiekjes. En dat allemaal op nog geen 100 meter afstand van elkaar. We love it en komen er al jaren. De badplaats (zeg maar het Saint-Tropez van het Westen) ligt helemaal in het zuidelijkste puntje van Frankrijk aan de Atlantische kust, vlakbij de Spaanse grens (nog geen uur rijden naar San Sebastian, voor de lekkerbekken onder ons). Deze keer sliepen we in een 5-sterren hotel waar we al heel lang een keer wilden verblijven, namelijk het Le Régina Biarritz Hotel & Spa-MGallery. Een majestueuze witte villa die uitkijkt over de baai van Biarritz.

Le Régina Biarritz Hotel

Le Régina Biarritz Hotel

We kregen een kamer met uitzicht op zee (zo kon de surfer de golven nauwlettend in de gaten houden). Het waaide flink hard de dagen dat wij er waren, dus konden we helaas geen gebruik maken van het supermooie zwembad en het terras buiten. Wel namen we een massage die echt heel goed was. (alles geheel corona-proof, uiteraard).

Het hotel bestaat uit een enorme, ovale zaal met een plafond van glas-in-lood. De 3 verdiepingen tellende ruimte is omgeven met witte balustrades waar de kamers aan grenzen. Het kan niet anders dan dat hier in de afgelopen 100 jaar echt heel uitzinnige feesten moeten zijn gevierd. Zoals in de film ‘The Great Gatsby’ – die klassieker met Leonardo di Caprio. Je ziet gewoon voor je hoe er moet zijn gedanst op elke verdieping, uitkijkend op de menigte beneden.

Leuk om te vermelden dat wij hier waren met een 2-jarige peuter, die erg in de watten werd gelegd door het personeel. Ze was nogal in haar nopjes met speciaal voor haar kleine cadeautjes op de kamer en een eigen badjasje en kleine slippertjes.  Ze sliep hartstikke goed in het reisbedje dat voor ons was klaargezet. Het hotel wil zich graag meer richten op families, dus laat je niet afschrikken door de prachtige sjiek en de statigheid die het hotel uitstraalt. Kinderen zijn hartstikke welkom!

Na het topontbijt, wandel je binnen tien minuten zo via Le Grande Plage het stadje in. Lekker, langs de zee. Je vergapen aan verse vis, kaas en worst doe je ‘s ochtends op de overdekte markt Les Halles Biarritz. Lunchen doe je bij de hipste pizzeria in town; Joie, la maison de la pizza. Daarna voor de kleine een uitje naar het Aquarium de Biarritz (met vanaf de zeehonden uitzicht over zee). Even snel nog een biertje bij de beetje ruige Ierse bar Le Newquay. En tot slot geweldig en betaalbaar dineren bij Le Bistrot des Halles.  Om vervolgens met een weldadig gevoel in hotel Lé Regina thuis te komen en in je strak opgemaakte bed te stappen.