Frankrijk, Parijs8 oktober 2020, door Maartje

Château de Dirac, Frankrijk

Frankrijk, Parijs, 8 oktober 2020, door Maartje

Château de Dirac, Frankrijk

Een plek die niet vergeten mag worden is Château de Dirac in de Franse natuur. Een parel mag je het noemen. Deze plek zou zo uit de boekjes kunnen komen. Op zijn zachts gezegd. Het styling-koppel achter Les Petites Emplettes - een beetje a la het Amsterdamse Sukha  - Heeft dit prachtige stulpje neergezet. Het koppel vond een afgelegen kasteel en namen de tijd om het te verbouwen tot de wat in eerste instantie een showroom en winkel werd maar waar de zomer van 2016 voor het eerst ook particulieren welkom zijn om te komen logeren. Nu paar jaar verder nog steeds een heel mooi plekje om te genieten van wat Frankrijk te bieden heeft.

 

Een Franse droom: Château de Dirac

Een Franse droom: Château de Dirac

De Château leeft op het ritme van de natuur. Elke dag zijn er verse eieren uit het kippenhok te vinden voor ontbijt, verse kruiden worden geplukt om te koken, In huis staan er landboeketten uit eigen tuin om de romantische Franse sferen te versterken. Een plek waar de natuur volledig wordt benut.

Niet alleen buiten is dit kasteel een paradijs. Binnen waan je je in een simplistisch interieur dat ook luxe en vrolijkheid biedt. Alles is wit, crème kleurig met een touch van 50 shades of green. Overal vind je groene details terug. Van groene deuren en luiken tot groene kussens en theepotten. Zo ben je binnen ook één met de omringde natuur.

 

Over binnen gesproken. De kamers zijn prachtig. Simpel met een luxe ondertoon. Veel hout, riet en witte tinten. Mooi! Kamers zijn niet het enige wat deze Franse schone te bieden heeft. Ook in een van de gites of caravans van het terrein kan je goed vertoeven. Heb je net zoals een slak je eigen huisje bij? Allemaal even welkom, want je eigen camper/tent meenemen wordt (soms) ook toegestaan.

Nog een verrassing is the cottage of the castle: Een gerenoveerd huisje in de stijl van het merk ‘les petites shopping’. Wit, eenvoudig en vrolijk. Ontspan hier in de tuinhoek of speel een potje tafeltennis en jeu de boule.

 

Al onderweg naar deze Franse parel? We houden je niet tegen.