Nederland, Amsterdam20 maart 2019, door Barts Boekje

lagunitas tapkabinet: een speeltuin voor volwassenen

Nederland, Amsterdam, 20 maart 2019, door Barts Boekje

lagunitas tapkabinet: een speeltuin voor volwassenen

Al bier drinkend spelletjes spelen. Of zoals zo mooi gezegd: een speeltuin voor volwassenen. Dat is wat het is bij Lagunitas Tapkabinet in het hartje van de Pijp. Dit biercafé, concept overgewaaid uit Amerika, heeft sinds een paar maanden haar deuren geopend. Die deuren staan dus wagenwijd open voor de spelende volwassenen die houden van een biertje, gezelligheid en een bordspelletje. Wie steekt z'n hand al op? Wij dus sowieso.

Lagunitas Tapkabinet

Lagunitas Tapkabinet

Maar er is meer bij Lagunitas. Anders hadden we het misschien wel niet genoemd. Dit café geeft een heerlijk huisgevoel en er zijn wekelijks muzikale hoogstandjes te horen. Het bier valt zeker niet onder het standaard assortiment van de horeca in Amsterdam. Er zijn ook biertjes verkrijgbaar die alleen bij Lagunitas te verkrijgen zijn. Kijk, daar kunnen we wat mee. Iets proeven wat je nergens anders kan proeven.

Lagunitas is een Californisch biermerk en sinds een paar maanden overgewaaid en neergestreken in Amsterdam. Hier baten Sikko de Jong en Reinout Ezinga de toko uit. En dat gaan ze vast goed doen. Je kent de jongens misschien wel van Bar Baarsch, Vrijdag en Weesper. De bar heeft een beetje een retro look gekregen en de insteek is zeker niet om een toeristische hangplek te vormen. Yay! Het is niet al te hip, eigenlijk vrij normaal. En dat geeft een heerlijk huiskamergevoel. Potje ganzenbord doen? Of zit je liever actief mee te doen aan de wekelijkse international pub quiz? Je kan hier overigens ook prima terecht voor een lunch of diner.
www.lagunitas.nl