18 februari 2022, door Michel + Renske

Kidsproof – LAM museum in Lisse (en meteen wat lekkers in de omgeving)

18 februari 2022, door Michel + Renske

Kidsproof – LAM museum in Lisse (en meteen wat lekkers in de omgeving)

Wanneer musea echt, écht goed zijn, is het een genot om er met kroost heen te gaan. Zij wat wils, jij wat wils. Ying en yang enzo. Afijn, precies zoals het moet zijn (en alles behalve getrek omdat het 'moet'). Komt goed uit: er zijn steeds meer musea die echt hun best doen het leuk te maken voor de kleintjes. Niet met een sneu kinderhoekje, maar écht leuk en volop vermaak voor het kleine tuig.

 

Enter het LAM museum in Lisse. Precies dat wat hierboven staat en daarmee een perfecte plek voor een vakantiedag of regenachtige namiddag.

LAM Museum, Lisse

LAM Museum, Lisse

Het LAM museum mag dan een wat onbekender museum zijn aangezien het zonder veel bombarie opende in 2019, maar daarmee is het er niet minder leuk! Het tegenovergestelde.  LAM is een museum naar ons hart want… Het is een waar FOOD Art museum. Jawel. Daar heb je ons al, dat begrijp je. Het LAM museum is gevestigd op het Keukenhof landgoed: bonuspunten voor de fijne omgeving.

Achter het LAM museum schuilt bovendien een leuk verhaal: de eigenaar van het museum is tevens eigenaar van Dirk van de Broek, jawel de supermarktketen. Ha! Hij had een privémuseum (bijzonder en bijzonder cool) en wilde het even anders aanpakken. Iedereen moest welkom zijn, ook mensen met een kleine beurs. Op de site zijn reguliere tickets te krijgen (7,50 euro), maar er zijn ook gesponsorde tickets beschikbaar, voor iedereen die het niet wil of kan betalen. Iedereen welkom, dat is het idee.

Ook kids! Voor hen zijn er enorm veel leuke dingen te doen. Er zijn speciale routes, spelletjes, all the works. Daarnaast is er een kinderboerderij om de hoek, leuk om het uitje mee af te sluiten. Keukenhof 14, Lisse

Zoek je nog fijne horeca in de omgeving? Hier nog wat fijne tips! 

Zoek je nog fijne horeca in de omgeving? Hier nog wat fijne tips! 

Het Tussenstation

Leuker krijg je het bijna niet. Een oud stationnetje dat een serieus knus en mooi restaurant is geworden. Op 15 min rijden vind je dit tentje. Fijne sfeer en heerlijke happen en drankjes. Wij zouden ‘m niet overslaan.

Stationsweg 59, Lisse

Lievelingetjes Kinderwarenhuis

Zin in een kop koffie terwijl de kinderen spelen? Dat kan bij Lievelingetjes Kinderwarenhuis. Het pand bevindt zich in de. dorpsstraat van Lisse. O, en je kijkt er je ogen uit op leuke cadeaus voor je kroost.

Kanaalstraat 52A, Lisse

Restaurant De Hofboerderij
Op het landgoed van de Keukenhof vind je Restaurant de Hofboerderij. Een boerderij van het heerlijke soort waar ze je voorzien van koffie tot borrel, van gebak tot lunch. Het restaurant is van woensdag tot en met zondag open en los van wat lekkers te drinken en te eten is er ook een wandeling te maken over het kabouterpad. Volg de kabouterbordjes and off you go…
Keukenhof 1, Lisse
De Olmenhof
Ben je er in het juiste seizoen? Ga dan appels plukken bij De Olmenhof in Lisserbroek. Een klassieker en nog altijd niet te missen. Lees meer