Nederland, Limburg28 april 2021, door Maartje

LANDGOED HEERDEBERG in Cadier en Keer (vlakbij Maastricht) is een must go!

Nederland, Limburg, 28 april 2021, door Maartje

LANDGOED HEERDEBERG in Cadier en Keer (vlakbij Maastricht) is een must go!

Ooit gehoord van het Nederlandse Cadier en Keer? Nee? Cadier en Keer – alleen die naam is toch al smullen? – is een vergeten dorp op een steenworp afstand van Maastricht en de plek waar Landgoed Heerdeberg te vinden is. En dat landgoed is een prachtplek! Er is een buitenkeuken, een eigen sla­gerij, een terras tussen de kruidentuinen én een vakantiewoning! En... En... En... Ach, in the end komt het erop neer dat Landgoed Heerdeberg altijd een goed idee is.

Landgoed Heerdeberg

Landgoed Heerdeberg

Ach, in the end komt het erop neer dat Landgoed Heerdeberg altijd een goed idee is. Om het lekkers uit de (buiten)keuken te proeven en mee naar huis te nemen of om aan te schuiven. Er wordt gekookt en geleefd op het ritme van de seizoenen. Groenten en kruiden ge­plukt uit de eigen tuin, een scharrelende en wan­delende beestenboel tussen alle festiviteiten door en je bent – voordat je het doorhebt – een hele middag onder de pannen. In hetzelfde petit dorpje staan twee lieve kleine huisjes (waarvan er één Theo­dorus heet). Hier staan de bedden voor je gespreid en liggen de versgeplukte vondsten van de fruitbomen uit de achtertuin voor je klaar. Met het warme welkom van scharrelende Mergel­ landhoenderen is vakantiehuis Theodorus een aar­dig idyllische plek te noemen zoals er maar weinig zijn.

Afijn, het is, zeg maar, geen straf om een weekend of midweek met een mannetje of vier in Cadier en Keer te vertoeven. Helemaal niet.