Nederland, Limburg21 augustus 2021, door Sanne Carbaat

Maison Haas Hustinx, Maastricht

Nederland, Limburg, 21 augustus 2021, door Sanne Carbaat

Maison Haas Hustinx, Maastricht

Overnachten in één van de leukste (èn kindvriendelijkste) steden in Nederland is natuurlijk al een aanrader. Als het dan ook nog eens een stijlvol en gastvrij boetiekhotel betreft dat praktisch OP het belangrijkste plein van de stad ligt, is de keuze snel gemaakt. We hebben het hier over Maison Haas Hustinx op het Vrijthof in Maastricht, een luxury boutique hotel met zeventien accommodaties in twee
monumentale panden uit 1920 aan het Vrijthof. En met luxury bedoelen we ook luxury: er is een privé parking nabij het hotel, de prachtige
kamers zijn voorzien van designmeubilair, het ontbijt (hoe uitgebreid) wordt geserveerd in de serre die de twee panden verbindt èn er is de moderne spa ‘Sanctum’ met een zwembad, sauna, hammam, relax area en behandelruimte voor onder andere massages en facials. Goed toeven daar dus.

 

Het hotel krijgt sinds de start in 2012 jaarlijks diverse awards uitgereikt en staat in de top vijf van beste accommodaties in Maastricht.

 

Maison Haas Hustinx

Maison Haas Hustinx

De locatie aan het Vrijthof betekent niet dat je hier niet tot rust komt. Van de drukte op en rondom het plein (met name op de vrijdag- en zaterdagavond) is binnen weinig te merken. Hier geen mensenmassa, maar juist een klein team van jonge enthousiaste medewerkers die je een persoonlijke behandeling geven. Zo krijg je bij aankomst gelijk wat restaurant- en museumtips mee.

Met een centrale locatie als deze is het juist fijn om tussen het winkelen, eten of cultuur snuiven door je even terug te kunnen trekken op de kamer. En dat is geen straf! De zalig ruime kamers en suites in het hotel zijn ingericht met designmeubels van onder meer Hay, Vitra en Moroso en zijn allemaal voorzien van een flatscreen-tv, Apple tv en een fijne regendouche of bad. Enkele kamers beschikken zelfs over een eigen terrasje. Een lekker drankje uit de goed gevulde minibar erbij en de verleiding om helemaal niet meer van de kamer af te komen is groot.

Maison Haas Hustinx