Nederland, Zeeland23 juni 2021, door Maartje

Little Escapes in Nederland: Landgoed in de Morelleput

Nederland, Zeeland, 23 juni 2021, door Maartje

Little Escapes in Nederland: Landgoed in de Morelleput

Een aardappelveld ombouwen naar een landgoed met bed & breakfast... Bij Landgoed in de Morel­leput in Zeeland (ooo jajaja, zomer in Zeeland is dus echt een uitstekend idee! Check hier nog veel meer Zeeland-tips) deden ze het gewoon. Dat ging zo ongeveer zo: in 2002 was eigenaar Jan het boeren zat, zo alleen op het land altijd maar. Dat moest toch gezelliger kunnen? Iets met de hele familie misschien? Zo geschiedde: fast forward naar 2020 en toen was daar het vakantie-vrijetijds-stijl landgoed inclusief professionele keuken, woonhuis en B&B. Missie geslaagd.

Niet alleen ziet de felturquoise buitenkant van het huisje eruit om op te eten, want we focussen voor nu even op de B&B; de binnenkant is minstens zo aantrekkelijk. Oud­-Hollands kneu­terig met overal waar je kijkt weer een fijn kleedje of geruite print. De B&B bestaat uit vier kamers met namen van oude Zeeuws­-Vlaamse dorpjes als Scherpbier en Sinte Pier, ieder met een eigen uit­zicht over het natuurgebied, waarvan je maar drie­ honderd meter verwijderd bent.

Elke ochtend staat er ontbijt klaar (inclusief huisgemaakte toetjes, we zeggen het er maar vast bij) en naast het huis vind je de theetuin waar je ’s zomers verse zelfgebakken taart kunt eten. Die theetuin is trouwens open voor iedereen die maar aan wil komen waaien, waardoor er constant een gezellige reuring is. Maak gebruik van de suikerpiek door al fietsend of wandelend de omgeving te verkennen, of waai op zijn minst even uit aan het strand.