Nederland, Brabant7 juni 2023, door Evi Boonstra

Landgoed Kasteelhoeve Geldrop een bourgondisch sprookje in Brabant

Nederland, Brabant, 7 juni 2023, door Evi Boonstra

Landgoed Kasteelhoeve Geldrop een bourgondisch sprookje in Brabant

In de bosrijke omgeving van Geldrop (op een steenworp afstand van Eindhoven) vind je een o zo heerlijke plek waar Brabantse gastvrijheid voorop staat; Landgoed Kasteelhoeve Geldrop. Ideaal voor een bruiloft of feest, maar we verklappen vast: het is er in Brasserie de Theetuin ook goed toeven zonder bijzondere gelegenheid onder het genot van een heerlijke lunch. Op het door groen omgeven landgoed vind je zowel de moderne Kasteelhoeve Geldrop als het klassieke kasteel. Je raadt het al. Beide gebouwen hebben, zowel binnen als buiten, hun eigen sfeer en bieden zo een breed scala aan (feest) mogelijkheden. Nee, nee dat is absoluut niet overdreven. Deze locatie biedt veel. Heel veeul.

Het Kasteel

Het Kasteel

Daarom beginnen we dus gewoon bij het begin. Zet u schrap, want daarvoor moeten we even terug in de tijd. Al meer dan 400 (!) jaar kent het landgoed een rijke geschiedenis aan bewoners, bezoekers en eigenaren. Op het landgoed vind je naast de verschillende gebouwen een prachtig park dat wordt omringd door een Engelse landschapstuin en een ommuurde moestuin met boomgaard. Ja, ja, romantisch is het hier zeker. Wat dacht je van heerlijk dineren aan een mooi gedekte tafel op de binnenplaats of het ja-woord geven in de oude appelboomgaard? Het kasteel is in de laatste 150 jaar aan de buitenkant nauwelijks veranderd, maar van binnen heeft het een behoorlijke make-over gekregen van adellijke woonplek naar gezellig en huiselijk kasteel; de perfecte basis voor bruiloften en feesten dus.

In het hart van het kasteel bevindt zich de salon. Hier ontvingen de baron en barones vroeger hun gasten. Met een zee van daglicht en een klein balkon heeft dit, als je ‘t ons vraagt, de ideale adellijke allure voor een trouwzaal. Dan heb je ook nog de Blauwe kamer. Een fijne ruimte om te combineren met de trouwzaal of de Panoramakamer. Ook perfect om met een klein gezelschap intiem te dineren trouwens. Er staat overigens een prachtige zwarte (jawel, jawel) Steinway vleugel die gestemd en wel te huren is, om vervolgens naar hartenlust te bespelen. Aankleden in stijl? Dan moet je de Baron kamer hebben, want deze ruimte is met haar donkerrode muren een herenkamer pur sang. Liever aankleden in een wat meer eigentijdse omgeving? Ook een optie! ‘t Washuisje bestaat uit twee ruime kamers met een gezellige Scandinavische inrichting met zachte tinten. 

De Hoeve

De Hoeve

Door dan naar de moderne Kasteelhoeve. Daar bevinden zich de Taveerne, de Pronckzaal en de Oranjerie. De Taveerne vormt het knusse, warme hart van de Kasteelhoeve. Denk: een authentieke houten balken constructie, rustieke muren en een knetterend haardvuur. De Pronckzaal doet haar naam eer aan: hier waan je je – dankzij de twee glazen wanden – midden in de natuur met uitzicht over al het groen van het landgoed. Deze veelzijdige (en hoge!) ruimte biedt eindeloze mogelijkheden voor je huwelijksceremonie, diner of feestavond. Lekker praktisch is het ook nog eens, want met sfeervolle gordijnen kan de ruimte naar elk gewenst formaat worden verkleind. Last but not least is de Oranjerie, een kleinere (maar erg fijne) ruimte met citroenbomen met daarachter boogvormige ramen die uitkijken op de Engelse Tuin. Zucht.

Bourgondisch als een Brabantse Baron

Bourgondisch als een Brabantse Baron

Dan nog even terug naar die oergezellige Brabantse gastvrijheid. Let u op? De deur staat er namelijk altijd open (ofja, van dinsdag tot en met zondag van tien tot vier) ook zonder bruiloft of feest. En dan hebben we het specifiek over de deur van Brasserie de Theetuin. Spoiler alert: de huisgemaakte appelnotentaart is onweerstaanbaar. Behalve à la carte lunchen kun je er ook terecht voor een heus baron banket of een high tea. Juist ja, je kunt er dus als een bourgondische baron(es) heerlijk op het zonnige terras vertoeven. 

Bruiloft aan het plannen? Nog meer over Kasteelhoeve Geldrop als trouwlocatie lees je hier in Best of Barts Bruiloft.