Nederland8 oktober 2021, door Dewy Brandjes

5 x kidsvermaak voor je bruiloft

Nederland, 8 oktober 2021, door Dewy Brandjes

5 x kidsvermaak voor je bruiloft

Een bruiloft met kids, leuk! Tenminste, als het kindvermaak goed geregeld is. Om te zorgen dat ze de tijd van hun leven hebben, zonder de volwassen gasten te storen, is het handig om te zorgen dat je een kidsproof plek creëert om ze te parkeren en bezig te houden, zoals de bekende kindertafel (maar er is meer!). Hierbij 5 tips om de kids te vermaken.

 

Tips nodig om binnen je bruiloftbudget te blijven? Je leest het hier.

Een tipitent

Een tipitent

Een tent, what else? Huur een gezellige, grote tipitent waar de kinderen zich de hele dag – camping style – kunnen vermaken. Oogt bovendien stukken aantrekkelijker dan het aloude springkasteel (who knows past die er ook nog wel in…). Hooibalen en tafels erin waaraan ze kunnen knutselen, speelgoed erbij: je hebt er geen kind meer aan. Voordeel hieraan is dat het niet uitmaakt of de zon schijnt of dat het met bakken uit de hemel komt. Klein puntje is wel dat je ruimte moet hebben om de (grote) tipitent neer te kunnen zetten.

Instrumenten

Instrumenten

Het kleine spul is dol op geluid (lees: lawaai) maken. Verzamel alle trommels, mini gitaren, blokfluiten en triangels die je kunt vinden (bijvoorbeeld bij de plaatselijke kringloopwinkel) en laat ze er helemaal op los gaan tijdens je bruiloft. Handig om het kinderconcert plaats te laten vinden in die tipitent bijvoorbeeld – en die niet direct naast de plek van de ceremonie te plaatsen.

Kinderbar

Kinderbar

Vergeet niet om de kinderen, net als de volwassenen, een bar vol (non-alcoholische weliswaar) verschillende dranken te geven. Niets leuker dan kindvriendelijke cocktails en limonades, die ze zelf kunnen tappen. Natuurlijk opgeleukt met gezellige rietjes en feestelijke parasolletjes.

Nog geen trouw-uitnodigingen? Burro Narrativ maakt ze speciaal voor je op maat, eventueel voorzien van persoonlijk rijmpje. Lees meer.

Polaroidcamera's

Polaroidcamera's

Deze noemen we een win-win. Door polaroidcamera’s te kopen of te huren en deze tijdens je bruiloft aan het jonge spul te geven, houd je ze én bezig én je houdt er unieke foto’s voor in het plakboek aan over. Het leuke is dat de foto’s vanuit een andere hoek worden genomen dan wanneer volwassenen de foto’s zouden maken. Minder fotogeniek, maar zeker niet minder leuk!

Desserts versieren

Desserts versieren

Laat de kiddo’s ‘s middags onder begeleiding het dessert voor later op de dag versieren. Het makkelijkst is om muffins (die al gebakken zijn) of andere taartjes met een laag roomkaas frosting te bedekken en deze te laten versieren. Denk aan eetbare bloemen, rood fruit, hartjes en gouden sprinkles. Verzamel ze allemaal op een mooi plateau en maak er een waar spectakelstuk van met ijsfonteinen.