Mooie (en goedkope) bestemmingen voor – bijvoorbeeld – je mini-moon/huwelijksreis in Europa
De mini-moon is in wezen de huwelijksreis van vroeger. De 'hop op het vliegtuig nadat je getrouwd bent'-vakantie. Een throwback naar de tijd dat pasgetrouwde stellen na alle hectiek van het trouwfestijn nog even met z'n tweeën de hort op gingen, om een paar dagen later weer naar kantoor te worden geroepen. Deze mini-moon is onlangs geëvolueerd tot een opwarm-vakantie. Een safari met toeters en bellen of een tropisch eiland aan de andere kant van de wereld bewaren voor later, wanneer het trouwfeest langzaam een herinnering wordt. Gelukkig ligt Europa vlak voor onze deur, met een wirwar aan hotels met een rijke geschiedenis en glamour, met sneeuw bedekte bergen, zanderige eilanden en grote stukken ongerepte wildernis die vragen om een mini-avontuur à deux. Als je het ons vraagt mag de mini-moon niet overgeslagen worden.
Dus hier onze gids met inside tips voor de mooiste mini-moon bestemmingen in Europa. Van de Dolce Vita kustlijn van Italië tot de wilde bossen van Finland. Een selectie van hopeloos romantische plaatsen die perfect aansluiten bij de roze wolk waar je op zult zitten na je trouwfeest (en eerlijk is eerlijk: ook zonder trouwplannen doen deze budget bestemmingen het goed!)
Een paar nachten genieten van de oudheid en de creatieve scene van Athene (bijvoorbeeld het Mona Hotel), en dan wegdrijven naar een van de slaperige Griekse eilanden (op naar Santorini!) is een beproefde formule. De lage huren door de financiële crisis hebben creatieven aangetrokken en de stad omgevormd tot een Europese broedplaats voor innovatieve kunst, eten, architectuur en mode. De opkomende hedendaagse kunstscene kan worden bekeken in The Breeder (een voormalige ijsfabriek-galerie in Metaxourgio, waar nu Grieks artistiek talent wordt tentoongesteld) of CAN (Christina Androulidaki Gallery) in Dexameni. De onafhankelijke cafés en restaurants van de hippe wijk Themistokleous, zoals Frater en Soror, met hun intrigerende kleine gerechten, worden gevuld door een bescheiden, wereldwijd en lokaal publiek. En breng ook zeker een bezoekje aan de elegante huizen in de straten van de wijk Plaka, waar je kunt stoppen voor sterke Griekse koffie en Kataifi. Van alle Griekse eilanden om naar toe te vluchten, is Milos misschien wel het meest tropisch. Met een overvloed aan stranden en witte rotsen die clashen met het turquoise water. De menu’s zijn overgeleverd aan de zee, met lokale taverna’s die verse vis grillen voor een zonovergoten menigte.
We kunnen natuurlijk in niemand portemonnee kijken, maar wel weten wél dat Transavia de beste optie is wanneer het om inzichtelijke ticketprijzen gaat, en dat de maatschappij op ongeveer iedere Europese bestemming die we maar kunnen bedenken vliegt. Boek je direct via de Transavia website (dat zouden wij wel doen), dan kun je precies zien welke eventuele extra’s je wel of niet aan je ticket wil toevoegen, zoals priority boarden, extra bagage of de keuze voor je stoel in het vliegtuig. Zodoende maak je het dus ook zo duur als je zelf wil. Tel daar dus die ‘de keuze is reuze’ bij op, en je snapt waarom wij Transavia onder speed dial hebben.
- Het Perianth Hotel is een trendy en betaalbaar hotel in Athene. Gelegen aan het bruisende centrum van Athene, het Agia Irini plein, zorgt het Perianth’s 1930 verhaal van utilitaire stoelen en abstracte kunst voor een coole, hedendaagse hangplek en de ultieme uitvalsbasis voor het verkennen van Europa’s meest opwindende stad.
- Eenmaal voor anker in Milos, ga dan noordwaarts naar het vissersdorpje Agios Konstantinos, waar een klein Cycladisch huis je dagenlang kan opslokken, met alleen de glooiende zonsondergang en het ochtendpeddelen.
- Meer Griekenland? Hier vind je Barts Best of Griekenland!
Sicilië is een eiland van afbrokkelende pracht, waar droge, verschroeide aarde en een onmogelijk blauwe zee elkaar ontmoeten, en de lome middagen zich uitstrekken tot de schemering. Voor ongegeneerde schoonheid en die legendarische Siciliaanse eetrituelen, moet je in het zuidoosten van het eiland zijn. Bij de barokke steden, waar flamboyante kerken en paleizen bakken in de zon, hun luiken geschilferd en waar de balkons verroest zijn. Je kunt een heerlijke tocht op een Vespa’s maken en door de straten van Noto toeren, die uitlopen op het strand. Ragusa Ibla’s cluster van paleizen, kerken en stenen huizen die zich vastklampen aan de heuvels, met een mistig uitzicht op het Hyblaeïsch gebergte, zijn ook een trekpleister. Scicli, een van de minder bekende barokstadjes, is misschien wel de meest betoverende. Lange siësta’s zetten de toon, met grote huizen die teruggaan naar 16e-eeuwse feesten, nu musea om te schuilen voor de middaghitte terwijl de rest van de stad slaapt. Met het strand van Sampieri op minder dan 10 minuten rijden met de scooter. Klinkt als een droom, toch?
- Sanbartholomeo Casa e Putia is een smaakvol samengestelde reeks kamers tegenover de kathedraal met dezelfde naam. De passie voor design van de Milanese eigenaren is overal aanwezig, evenals hun inzet om de essentie van deze stad te bewaren door middel van traditionele Siciliaanse stijl met moderne accenten. Mahoniehouten dressoirs, koperen snuisterijen en kanten accenten ontmoeten de donkere minimalistische stenen en opgeruimde kamers. Rond 16.00 uur kun je uit je dutje in de stad ploffen, wanneer de groene luiken open kruipen en met ricotta gevulde cannoli gebakjes lonken.
Of we favorieten hebben in Sicilië? Meer dan genoeg! En die lees je hier.
Een wirwar van pastelkleurige vissershuisjes en Dolce Vita hotels klampen zich vast aan de kliffen. Het is geen verrassing dat de Amalfikust synoniem is met romantiek. Positano – daar vlieg je heen via Napels, good to know!) is een bijzonder betoverende baai, met hotels zoals Le Sirenuse en die het ideale plaatje vormen voor een pas getrouwd stel. Het oog wordt er blij van.
Verblijf: Le Sirenuse, met zijn witte wervelingen en 400 kaarsen sterk restaurant la Sponda, is een verrukkelijk voorstel. De balkons zijn gericht op een rustig uitzicht in de stijl van Slim Aarons, de luchtige kamers zijn versierd met familieschatten en de vintage Riva Acquarama van Le Sirenuse kan stellen meenemen op kustavonturen.
In de winter kennen we de Zwitserse Alpen met besneeuwde bergtoppen, dennenbossen, bevroren meren en traditionele koebeldorpjes waar de rook van de schoorstenen van de chalets de koude, stille lucht in blaast. En in de zomer worden deze witte bergtoppen vervangen door een groen tapijt, vol wilde bloemen en (naar men hoopt) jodelen in de stijl van The Sound of Music. Wanneer de Zwitserse Alpen de zon inschakelen, is er niets vergelijkbaars. Wandelingen langs de met koeien bezaaide hellingen maken, langs kabbelende beekjes tot aan uitgestrekte, turkooizen meren, waar de buitenlui hun ski’s al hebben ingeruild voor roeispanen. Je hebt er ook de thermale baden, zoals de 30-gradenbron van Vals, waar je heerlijk onderuit kunt om eens even goed gestoomd te worden. Dagen van frisse berglucht, herontdekking van de beenspieren (want die ga je voelen) tijdens mooie wandelingen en verkenning van mooie traditionele dorpen worden beloond met tartiflette, rösti en fondue, want die fondue blijft het hele jaar (gelukkig maar).
Een goede uitvalsbasis om te sterten? Geneve is een prachtige stad. Alles lezen wat we over Zwitserland weten? Kan hier hier hier!
- De buitenkant van Brücke 49, met zijn dichte houtskool, mag dan een Wes Anderson uitstraling hebben, van binnen ontvouwt zich een heel ander verhaal. De Zwitsers-Deense eigenaren hebben een perfecte mix van Scandinavisch minimalisme en alpine gezelligheid gecreëerd. Een blonde bosrijke omgeving wordt afgemeten met Deense meubels en stemmige verlichting, met witte lambrisering en een consequent gereduceerde esthetiek. Het ontbijt is een huisgemaakt feest van bircher muesli, eieren en Zwitserse kazen – allemaal geserveerd aan een gemeenschappelijke tafel (zelfs honeymooners worden moe van elkaars 24/7 gezelschap).
Met zijn sprookjeskastelen, weiden vol wilde bloemen en designhotels is Transsylvanië geen voor de hand liggende keuze, maar wel een uitstekende keuze voor de reizigers onder ons die de menigte en de hotspots willen vermijden tijdens de drukke zomermaanden. Deze regio van Roemenië heeft een lange farm-to-table traditie en is een waar genot voor foodies (ga naar Pilvax in Brasov of Crama Sibiul Vechi in Sibiu voor stevige, traditionele gerechten in een suggestieve omgeving). Dan is er nog de overlevering van Dracula, een verhaal dat even hoog oprijst als de besneeuwde toppen van de Roemeense Karpaten, al eeuwenlang een bron van inspiratie voor dichters en schrijvers. Je kunt er in een huurauto door dichte bossen rijden, waar nog beren en wolven leven, en de steden Braşov, Cluj-Napoca en Sibiu verkennen, met hun historische culturele mozaïek en thermale baden. Vier nationale parken en het enige vulkanische meer van het continent, Sint Anna, bieden een soort wilde ontsnapping die niet vaak met Europa wordt geassocieerd.
Verblijf: een aantal Saksische huizen in dit ooit verlaten Transsylvanische dorp zijn door graaf Miklos van Bethlen, wiens torenvormige familiezetel erboven uittorent, stijlvol omgetoverd tot intrigerende design holen.
Het beroemde dure resort doet misschien een paar wenkbrauwen fronsen, vooral bij degenen die de pistes van Courchevel hebben beklommen en in de met Michelin-sterren bekroonde restaurants hebben gegeten, maar Courchevel 1650 is het minder flitsende neefje van 1850. Traditionele restaurants, zoals Le Petit Savoyard, La Table de Marie en L’Alambic, geven een kijkje in de warme en rustieke ziel van de regio. Je kunt er neerstrijken met een koel glas wijn op het zonovergoten terras van Bel Air, om daarna de borrel door te trekken in een charmante Franse bar met lokale wijnen. En als de borrel klaar is kun je door naar La Klinik en dansen tot in de vroege uurtjes.
Het langschap vanuit de Franse stad Lyon naar Courchevel is beeldschoon, en we mogen je dan ook aanraden om op Lyon te vliegen en vanuit daar een auto te huren om de nog 2 uur durende rit naar Courchevel af te leggen: een mini vakantie op zich!
Verblijf: het komt het niet als een verrassing dat een hotel in de Alpen, opgezet door de eigenaars van Lime Wood en The Pig, zowel stijlvol als bescheiden is: een scène van taxidermie en rendieren met een vleugje landelijke chic. Maar wat wel verrassend is, zijn de kamerprijzen in Portetta, die iets minder torenhoog zijn dan die van de hoger gelegen buren. Het eten is hier voortreffelijk, Angela Harnett’s kenmerkende Italiaanse menu’s krijgen een Savoyaardse draai in Cucina Angelina.
De Provence is misschien een onwaarschijnlijke kandidaat voor een betaalbare trip. Maar in het binnenland, van de villa’s aan de Rivièra en de prijzige kastelen, ligt een cluster van dorpjes die schitteren door geverfde luiken en zich verzamelen rond de middeleeuwse waterfonteinen. Het is een genot om er in een kleine kneuterig autootje doorheen te toeren en hier en daar een frisse wind mee te pakken, die gevuld is met een geur van vers stokbrood, de uitgesproken Franse geur van sterke koffie, tabak die zich in de cafémuren lijkt te hebben ingeplant en lavendel die permanent in de lucht lijkt te hangen. Een rosé bij het late namiddaglicht, een goed boek in de Franse zon of een ontspannen wandeling door wijngaarden en zonnebloemvelden. Het is een romantische plek, dat kunnen we wel stellen.
Met Transavia vlieg je op verschillende Franse bestemmingen, en een combinatie van steden als Nice, Marseille en Montpelier met de Provence, levert je het beste van Frankrijk in één mini-moon.
Verblijf: De hippe Franse gastvrijheidsgroep Beaumier heeft de formule betaalbaar-maar-chique geperfectioneerd in Le Moulin in Lourmarin. Gelegen aan de voet van de Luberon, combineert deze heringerichte oliemolen pastorale fantasie met new-age retro romantiek – verwacht korrelige, aardse tinten en glanzend terracotta gedoseerd met geweven sisal hoofdborden en trendy fruitprints langs de muren. Fijnproevers zullen genieten van Chef Julien’s locavore menu’s van rozemarijn fougasse, carpaccio en gegrilde vangst van de dag. Tegelijkertijd is de vrijdagochtendmarkt van Lourmarin een labyrint van ambachtelijke huishoudelijke artikelen en lekkernijen.
Ah, Vive la France! Het paradijs dicht bij huis. Prima om heen te rijden, perfect materiaal voor met de trein. Nergens eet je beter, lekkerder, vaker en meer uitgebreid – wat zeggen we? Eten is hier cultuurgoed (hallo goede wijn, heerlijke kaas en zalig brood) en Frankrijk is simpelweg een fantastisch mooi land met afwisselende natuur, cultuur en een fijn klimaat.
Mits je weet waar je moet zijn. And that’s where we come in. We weten waar je wezen moet in Neerlands vakantieland nombre une. Hoef jij alleen je koffers in te pakken.
Met haar elegante gevels, bistroluifels en knappe straten voelt Parijs alsof de romantiek hier is uitgevonden. Montmartre’s wirwar van onafhankelijke winkels, excentrieke bars en restaurants zorgen ervoor dat je de wijk tijdens je hele verblijf niet wil verlaten, met als bijzonder hoogtepunt het avondlijke uitzicht over de fonkelende stad vanaf de Sacre Coeur. Weg van de toeristen is het Musée de la Vie Romantique gevuld met kunstvoorwerpen en tentoonstellingen over de Romantiek – de met blauwe regen begroeide oranjerie is een heerlijke, zonnige plek voor taart en koffie. De ommuurde tuin en de onopvallende entree van Hotel Particulier belichamen de pretentieloze stijl van de wijk en de vintage winkels langs de heuvel van Montmartre zijn een hit voor degenen die op zoek zijn naar verborgen schatten. Om de ware essentie van Parijs, in haar meest romantische vorm, vast te leggen, is een middernachtelijke wandeling langs de Seine verplicht (en gratis). We love Paris.
Verblijf: Voor de stijlvolle nieuwe groove van Parijs (en minder pikante kamerprijzen) ga je naar Hotel des Grands Boulevards in het tweede arrondissement. Terwijl de meeste betaalbare hotels van de stad verspreid liggen langs de randen, is Hotel des Grands Boulevards centraal gelegen en meer ‘gepolijst bohemia’ dan ‘Franse luxe’. Een levendige bar op het dak doet de achtergrond van het hotel eer aan (als onderdeel van de Experimental Cocktail Group), terwijl de gezellige, kleurrijke kamers een retro draai geven aan het Franse classicisme. Croissants in bed hebben er nog nooit zo goed uitgezien.
Meer slapen in Parijs? Dat kan, lees onze uitgebreide lijst met de beste verblijven in de stad van de liefde.
Net zo ingewikkeld en complex als de tegels die de zeven heuvels versieren, is Lissabon een merkwaardige mengeling van oudheid en avant-garde, verspreid langs de oevers van de rivier de Taag. Trams denderen langs afbrokkelende gebouwen, restaurantstoelen staan uitgespreid over de geplaveide straten en een bijna tastbaar optimisme voedt een stad die ooit gebukt ging onder de crisis in de Eurozone. Het draait allemaal om daken in Lissabon, voor een verbluffend uitzicht op zee en de stad, lange ochtendrituelen met verschillende pasteis de nata en middagen aan het zwembad. Stelletjes kunnen door de stad glijden in de kanariegele trams, zich vergapen aan het 16e-eeuwse Mosteiro dos Jerimos en andere monumenten in de wijk Bélem. Ontvlucht de middaghitte in het modernistische Museum voor Kunst, Architectuur en Technologie (MAAT) of verlaat de stad helemaal op het strand.
Verblijf: Een bijzonder gedenkwaardig rood betegeld zwembad bekroont het dakterras van Memmo Alfama – een terras dat uitkijkt over de torenspitsen van de stad, de verspringende daken en de rivier de Taag. De kamers in een 19e-eeuwse schoenenfabriek spelen in op het modernere gezicht van Portugal en zijn strak en sober. Het is de lokale wijn en het eten dat de traditionele taal spreekt en natuurlijk Portugees gebak en cake bij het ontbijt. De locatie in het oude centrum bruist van de traditionele en pretentieloze Portugese eetgelegenheden voor gerechten als bacalhaus, sardinhas assadas en octopus, en herbergt de legendarische Feira da Ladra-vlooienmarkt.
Voor wat middeleeuwse flair, in Noord-Europese stijl, met gezellige hoekjes in cafés langs de grachten en kunstgalerijen, is Gent de plek om naartoe te treinen. De stad kent een ambachtelijke bierscene van de Oude Stad, in gerenommeerde kroegen als Het Waterhuis aan de Bierkant, voordat ze de creatieve en zeer onderschatte culinaire scene van de stad verkennen. Het ritme van Gent wordt nog steeds bepaald door de wekelijkse markten, met de St. Jacobsvlooien en de fotogenieke bloei van het Kouterplein, waar de lokale bevolking in het weekend samenkomt voor schelpdieren en roddels in De Blauwe Kiosk. Er is genoeg leuks aan horeca voor ontbijt en de lunch en de borrel kan overgaan tot dansjes in het nachtleven.
Verblijf: Het donkere en broeierige 1898 The Post is een masterclass in het integreren van strak, modernistisch meubilair in de historische structuur van een stadspostkantoor, met behoud van de gotische pracht en praal. De donkere houten vloeren en de nachtblauwe muren geven binnen een heerlijk zacht en gezellig beeld, met overal relikwieën uit het vroegere postleven. De Tower Suite, die de romantiek wint, bevindt zich in een van de torens van het gebouw, met uitzicht op de Grasleikade en de Korenmarkt.
Slovenië is hot en happening. Het ‘suffige’ imago is eraf en Slovenië staat op de bucketlist van menig reiziger. Nog niet op die van jullie? Zonde! Want er zijn ontzettend veel redenen te noemen waarom het een perfecte mini moon (of andere vakantie) bestemming is. We roepen er alvast twee: het prachtige, ongerepte landschap, en de kleine prijzen. Nu jij weer! Het kleine land tussen Kroatië en Italië in, is nog niet zo toeristisch, de natuur is er sprookjesachtig, Slovenië heeft drie grote wijnregio’s, en het land is een hele groene bestemming voor outdoor activiteiten. Van mountainbiken en suppen tot hiken en het spotten van bruine beren.
Oh en we hadden het nog niet gehad over waar je kunt slapen, maar de accommodaties zijn heerlijk hier. Vooral die glampings, accommodaties en huisjes weg van de meute. Niet hutje mutje op elkaar, maar de natuur in. En dit zijn de mooiste en meeste bijzondere overnachtingen.
Bovendien vliegt Transavia rechtstreeks op de hoofdstad Ljubljana
Lees hier al onze tips
Met romantische wandelingen door kronkelende weggetjes en weiden met wilde bloemen, rietgedekte dorpjes uit een tijdmachine en gezellige pubs met kamers waar je via 16e-eeuwse trappen naar bed kunt strompelen, vind je The Cotswolds op een paar uur van Londen. Er is het Daylesford Empire of Bamford massages, nette kosmopolitische idylles van het platteland en stevige salades uit de tuin. Er zijn de ‘alles-op-het-water’ dorpen die allemaal lijken op een BBC-moordmysterie filmset met oude pastorieën en rieten huisjes en afternoon teas in grote palen zoals het ouderlijk huis van Winston Churchill, Blenheim Palace. Maar er zijn vooral wandelingen, subliem eten van boer tot bord en lange, zelfzuchtige baden.
Verblijf: Verwissel de klassieke Cotswolds formule van pub-met-kamer of landhuis voor iets anders. The Tree House van Sand & Stone is handgemaakt door (zeer slimme) ambachtelijke timmerlieden in de bossen rond een 17e-eeuws landhuis en neemt de natuur serieus. Twee verdiepingen met fluwelen sofa’s, diepe tapijten en nog diepere badkuipen kijken door ramen van vloer tot plafond uit over het bladerdak van de bomen en een weidse vallei. In de koelkast wacht een fles Champagne, de bedden zijn opgemaakt in aards Frans linnen, en er is zelfs een buitendouche om te delen na een bloedstollende tocht door het landgoed.
De laatste jaren zijn boeiende delen van het Verenigd Koninkrijk in de schijnwerpers komen te staan, samen met hun aantrekkelijke gebrek aan vluchtadministratie. Yorkshire, met zijn suggestieve, met mist bezaaide heidevelden, glooiende landbouwgronden doorkruist door bemoste, grijze stenen muren en een duidelijke regionale identiteit, is er een van. De twee juwelen in de kroon van het graafschap zijn de Yorkshire Dales en de North York Moors, die door de plaatselijke bevolking worden omschreven als “Gods eigen land” en waar je doorheen kunt wandelen of fietsen, met gezellige, met vuur verlichte pubs, die de buitenlui warm houden, goed geolied en gevoed met stevige, lokale gerechten. Het is geen verrassing dat de druppelende beekjes, de dichte, met bluebellen bedekte bossen en de gezellige Georgiaanse marktstadjes van Yorkshire al eeuwenlang schrijvers, dichters en kunstenaars inspireren.
Verblijf: Voor een landelijke ontsnapping met modern comfort en een indrukwekkende eetcultuur is Middleton Lodge de plek waar je je laarzen moet neerleggen. Hoewel dat niet strikt noodzakelijk is – een keurige rij Hunter Wellies in meerdere maten staat voor de receptie, net als de ligstoelen bij het buitenzwembad. Wandelingen door de bossen en langs bramen hagen worden beloond in de pas geopende spa, of met een gin en tonic op de binnenplaats van het hotel, omringd door de gerenoveerde schuur.
Het verlangen naar afzondering van de stad en even tot rust komen tussen de lappendekens van mosgroen, bruin en blauw van de Isle of Skye. De Cuillin bergen getuigen van uitgestrekte landschappen, middeleeuwse kastelen en slaperige vissersdorpjes. Een creatief publiek van kunstenaars en koks maakt gebruik van de schoonheid en eindeloze overvloed van het eiland, met restaurants zoals de eetzaal in Calum Montgomery’s Edibane Lodge, waar verse zeevruchten en zeekruiden worden verwerkt tot creatieve gerechten.
Je vliegt uiteraard eerst naar Edinburgh and then you take it from there.
Verblijf: Dit oude boerenhuisje, onderdeel van Kip Hideaways, lijkt verloren in het bemoste, majestueuze landschap van Skye. Terwijl de buitenkant zijn vroegere leven eert, heeft het interieur een moderne, minimalistische behandeling gekregen, die doet denken aan een Scandinavische blokhut. Een groot houtvuur steekt uit een houten, witgekalkte muur en een groot raam zorgt voor natuurlijk licht en herinnert de koppels aan het prachtige isolement waarvoor ze het Verenigd Koninkrijk beklommen.
Drijvend in de Oostzee tussen Zweden en Finland ligt een Noors geheim, Aland. Een cluster van eilanden die baden in zacht licht en waarvan de pastelkleurige houten huizen meestal een tuin hebben die afloopt naar een steiger. Door de wind omspoelde stranden, omspoeld door glasachtig water en onderbroken door een vuurtoren of een geverfde hut zijn een picknickplaats. Een slim web van gratis veerboten en bruggen vanuit de levendige hoofdstad Mariehamn maakt de archipel tot een speeltuin voor autoritten en fietsers, met kastelen in de stijl van de gebroeders Grimm, zoals Kastelholms Slott, en stranden zoals het gladde zandstrand Lilla Holmen om te verkennen. Boek een rondleiding en proeverij in Smakbyn, het eetdorp van chef-kok Michael ‘Micke’ Björklund, met restaurant, kookcursussen, boerderijwinkel en distilleerderij voor foerageren, vissen en kookkunst op zijn Noors best.
Verblijf: De Alands zijn een en al hutten en charmante pensions langs de havens. Nestel je zoals de Scandinaviërs in een minimalistische hut met een steiger voor een frisse duik in de ochtend en een sauna om in op te warmen.
Hoe je er komt? Door te vliegen naar het Zweedse Stockholm. Vanaf daar is het nog drie uur met de auto en veerboot. Transavia vliegt niet rechtstreeks vanaf een Nederlandse luchthaven naar Stockholm, maar wel vanaf Parijs: de perfecte reden voor een combinatie mini-moon! Of vlieg op het Finse Ivalo en maak er een roadtrip door het prachtige land van.
En dan nog een hele fijne in de categorie ‘wist je dat’: wist je dat je met Transavia Holidays alles in één kunt regelen, dus óók je hotel en vervoer op je bestemming. Is zo! Is dat no niet handig voor alle newly weds en andere romantici die zich aan een van deze mini moons willen gaan wagen? Hoe minder stress, hoe beter, en ook daarvoor mag je bij Transavia aankloppen.