11 september 2023, door Isa de Laat

Niet te missen tips voor iedereen die voor een langere periode wil reizen met kids

11 september 2023, door Isa de Laat

Niet te missen tips voor iedereen die voor een langere periode wil reizen met kids

O de droom... Verre vakantie...Er een half jaar... Een jaar... Misschien nog wel langer tussenuit met de hele bubs. Reizen. Remote werken. En vooral heel veel making memories. Niet zo heel veel mensen dromen hier niet van. En de meeste van hen doen het uiteindelijk nooit. Om verschillende redenen maar de belangrijkste zijn al die beren op de weg van het praktische soort. Wat doen we met school? Zijn we wel verzekerd? Gaan we onderhuren? Wat als er in Nederland iets gebeurt, kunnen we dan wel zomaar terug?

Het zijn geen geringe beren op die weg, dat geven we toe. Maar waar een wil is... Juist. Niet te missen tips voor iedereen die ver of voor een langere periode wil reizen met kids.

Travelling The Young Ones

Travelling The Young Ones

Kinderen, reizen en school, een combinatie die waarschijnlijk een grote error oproept. Want inderdaad, hoe gaat dat met de leerplicht van kinderen als ze voor een langere periode weg zijn? Een optie zou zijn om zelf je kinderen les te geven. En we snappen dat je geen leraar bent, taal je ook niet ligt en oh no, het knutselen. Maar calm down, ook zonder gevoel voor taal, rekenen of creativiteit kan je met de kids de wereld ontdekken.

Check Travelling The Young Ones bijvoorbeeld. Tes helpt gezinnen met leerplichtige kinderen met reisplannen. Hoe dat in zijn werk gaat? Tes begeleidt ouders om samen het onderwijs voor te bereiden, natuurlijk allemaal in overleg met school. Je kan er terecht voor van alles. Vanaf de bespreking van de plannen en verwachtingen, de tijd en begeleiding en materiaal. Zo geeft ze begeleiding en persoonlijk advies, maar voor wat snelle informatie heeft ze ook een e-book. Geen koffers vol met schoolboeken, maar ook geen gebrek aan goed onderwijs bij de kids. So, dat is al een beer minder op weg.

OOM Verzekeringen

OOM Verzekeringen

Verzekeren, verzekeren, verzekeren; nog zo’n error. Veel verzekeraars verzekeren niet als je met je kids voor een langere periode naar het buitenland gaat. Als je je niet uitschrijft in Nederland dan houd je je zorgverzekering met wereldwijde dekking voor spoedeisende hulp. Maar dan komt meteen het probleem, wat veel mensen niet weten, is dat de kosten van bijvoorbeeld de behandeling of medicijnen dan weer niet hoger mogen zijn dan wat het zou kosten in Nederland. De rest betaal je zelf en in sommige landen zijn dat hoge bedragen.

Maar ouders die hun spullen pakken om met leerplichtige kinderen te reizen, schrijven zich vaak uit in Nederland. Zo vermijd je de leerplicht, maar vervalt ook je recht op een zorgverzekering.

OOM Verzekeringen heeft daar genoeg opties voor, sterker nog dat is een van hun expertises. Zo is er de tijdelijk in het Buitenland-verzekering voor als je maximaal twee jaar in het buitenland verblijft.

En dan die woning in Nederland? Die laat je achter als je voor een langere tijd in het buitenland verblijft. OOM schiet hier weer te hulp met de Achtergebleven Woonhuis-verzekering. Als je je uitschrijft in Nederland kan je met deze verzekering alsnog je woning en inboedel verzekeren.

Where to begin? Nou bij het begin dus. En zo’n reis uitstippelen is waarschijnlijk duizend keer leuker, maar een verzekering duizend keer belangrijker. Die dramatische vakantieverhalen over onverwachte hoge kosten door niet verzekerd te zijn? Gaat jou niet gebeuren zo.

NRV Familiereizen

NRV Familiereizen

Op verre reis met de kids, maar teveel gedoe? Er valt natuurlijk altijd (meer dan) genoeg te regelen, dus als iemand je een deel van het geregel al uit handen neemt is dat hartstikke fijn én een stuk minder gestress. Kijk, dat regelen en ontstressen doen ze bij NRV rondreizen. Hier hebben ze complete family proof reizen voor je klaarstaan.  Allemaal zorgvuldig samengesteld en inclusief talloze activiteiten; op safari in de Wadi Rum-woestijn in Jordanië, ziplinen in de jungle van Costa Rica en de Big Five spotten in de beroemde wildparken van Zuid-Afrika.

Hoe tof om dit samen met je kids te doen? Ook heus nog genoeg tijd voor ontspanning, hoor. Even een boek lezen bij het zwembad of een duiknemen in de zee, geen probleem. De reizen zijn opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën en er zijn een hoop vertrekdata die tijdens schoolvakanties vallen. Ze hebben zeker wat bucketlist waardige landen, en één daarvan is Vietnam. Die Vietnamese gastvrijheid is haast niet te evenaren; ideaal als je met de familie reist dus. Je kunt er ook van alles, van rondreizen tot strandvakantie: u roept en NRV draait.

Vietnam

NIMBEL

NIMBEL

Mocht je niet kunnen wachten om zo snel mogelijk die kleintjes de andere kant van de wereld te laten zien, dan komen daar wel wat handige gadgets bij te pas. Voorbereiding is immers het halve werk. En om je kindje alle rijstvelden, vulkanen of stranden te laten zien, komt een stevige draagzak wel goed uit. Dus om het je gemakkelijker te maken is er daar: NIMBEL.  Deze draagzak belast niet de schouders en rug, maar het gewicht van je kind wordt naar de heupen verplaatst. De comfortabele babydraagzak heeft namelijk gepatenteerde Exoframe Technologie™️. En fijn: ze zien er ook nog eens knap uit. Backpack op je rug, draagzak om en gaan met die banaan.

 

 

 

Reizen met het hele gezin is toch heerlijk, maar wel wat extra nadenken. Dat nadenken nemen we met liefde een beetje uithanden: van de autovakantie, met het vliegtuig tot kidsproof resorts, er zijn genoeg tips om je reis of vakantie gemakkelijker te maken.