11 april 2022, door Isa de Laat

Twee niet te missen tips voor iedereen die voor een langere periode wil reizen met kids

11 april 2022, door Isa de Laat

Twee niet te missen tips voor iedereen die voor een langere periode wil reizen met kids

O de droom... Er een half jaar... Een jaar... Misschien nog wel langer tussenuit met de hele bubs. Reizen. Remote werken. En vooral heel veel making memories. Niet zo heel veel mensen dromen hier niet van. En de meeste van hen doen het uiteindelijk nooit. Om verschillende redenen maar de belangrijkste zijn al die beren op de weg van het praktische soort. Wat doen we met school? Zijn we wel verzekerd? Gaan we onderhuren? Wat als er in Nederland iets gebeurt, kunnen we dan wel zomaar terug?

Het zijn geen geringe beren op die weg, dat geven we toe. Maar waar een wil is... Juist. Twee niet te missen tips voor iedereen die voor een langere periode wil reizen met kids.

Travelling The Young Ones

Travelling The Young Ones

Kinderen, reizen en school, een combinatie die waarschijnlijk een grote error oproept. Want inderdaad, hoe gaat dat met de leerplicht van kinderen als ze voor een langere periode weg zijn? Een optie zou zijn om zelf je kinderen les te geven. En we snappen dat je geen leraar bent, taal je ook niet ligt en oh no, het knutselen. Maar calm down, ook zonder gevoel voor taal, rekenen of creativiteit kan je met de kids de wereld ontdekken.

Check Travelling The Young Ones bijvoorbeeld. Tes helpt gezinnen met leerplichtige kinderen met reisplannen. Hoe dat in zijn werk gaat? Tes begeleidt ouders om samen het onderwijs voor te bereiden, natuurlijk allemaal in overleg met school. Je kan er terecht voor van alles. Vanaf de bespreking van de plannen en verwachtingen, de tijd en begeleiding en materiaal. Zo geeft ze begeleiding en persoonlijk advies, maar voor wat snelle informatie heeft ze ook een e-book. Geen koffers vol met schoolboeken, maar ook geen gebrek aan goed onderwijs bij de kids. So, dat is al een beer minder op weg.

OOM Verzekeringen

OOM Verzekeringen

Verzekeren, verzekeren, verzekeren; nog zo’n error. Veel verzekeraars verzekeren niet als je met je kids voor een langere periode naar het buitenland gaat. Als je je niet uitschrijft in Nederland dan houd je je zorgverzekering met wereldwijde dekking voor spoedeisende hulp. Maar dan komt meteen het probleem, wat veel mensen niet weten, is dat de kosten van bijvoorbeeld de behandeling of medicijnen dan weer niet hoger mogen zijn dan wat het zou kosten in Nederland. De rest betaal je zelf en in sommige landen zijn dat hoge bedragen.

Maar ouders die hun spullen pakken om met leerplichtige kinderen te reizen, schrijven zich vaak uit in Nederland. Zo vermijd je de leerplicht, maar vervalt ook je recht op een zorgverzekering.

OOM Verzekeringen heeft daar genoeg opties voor, sterker nog dat is een van hun expertises. Zo is er de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering voor als je maximaal twee jaar in het buitenland verblijft.

En dan die woning in Nederland? Die laat je achter als je voor een langere tijd in het buitenland verblijft. OOM schiet hier weer te hulp met de OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering. Als je je uitschrijft in Nederland kan je met deze verzekering alsnog je woning en inboedel verzekeren.

Where to begin? Nou bij het begin dus. En zo’n reis uitstippelen is waarschijnlijk duizend keer leuker, maar een verzekering duizend keer belangrijker. En die zaken waar jij dan geen zin in heeft, dat neemt OOM van je over. Die dramatische vakantieverhalen over onverwachte hoge kosten door niet verzekerd te zijn? Gaat jou niet gebeuren zo.