Nederland, Maastricht11 februari 2018, door Maartje

Le Fernand Café Manger Maastricht

Nederland, Maastricht, 11 februari 2018, door Maartje

Le Fernand Café Manger Maastricht

Je als een god(in) in Frankrijk wanen, maar dan wel binnen de landsgrenzen van Nederland? Pas de problème. Je neemt gewoon de intercity of auto naar het Parijs van de Lage Landen - ofwel Maastricht - en dompelt je daar onder in de bourgondische sferen. En yes, Maastricht omschrijven als bourgondisch is zó cliché, maar de joie de vivre hebben ze in het zuiden des lands nu eenmaal goed begrepen. Met stip op nummer één voor une approche française: Le Fernand, Café Manger.

Fernand staandZoals de naam al doet vermoeden, heet de eigenaar Fernand en adem je hier op z’n Frans. Le Fernand, Café Manger is piepklein, kijkt uit op de oude bisschopsmolen en bevindt zich in één van de leukste straatjes - de Koestraat/Stenenbrug - van Maastricht. Je waant je dus directement in een streek très romantique ergens in l’Hexagone (bijnaam voor Frankrijk, oui oui).

Door de speakers klinken les chansons en op het menu louter heerlijke Franse wijnen. Nu draagt dat alles - en de ogen van de knappe barman - bij aan een fijne ambiance, maar toch willen we je dit vooral tippen voor het eten. Wat dat is hier echt très délicieuse. Camembert au four, escargots, confit de canard, carré du porc, cuisse de poulet, je wilt het allemaal. De producten zijn kakelvers, gaan voor een prima prijsje en als je niet kunt kiezen raden wij je de weelderige plat du surprise aan.

Le Fernand, Café Manger
Stenenbrug 6, Maastricht