Nederland, Utrecht28 november 2015, door Maartje

Lefebvre, Utrecht

Nederland, Utrecht, 28 november 2015, door Maartje

Lefebvre, Utrecht

Voor Utrecht een begrip, voor niet-Utrechters een aanrader. In hartje Utrecht (dus geen kans om te verdwalen) vind je wijnbar Lefebvre. Een plekje waar we deze winter, en elke winter (want het is zo lekker knus in de winter), het liefst wekelijks komen voor een glas rode wijn. Omdat Barts Boekje staat voor het goede leven, en wijn ook.

Altijd druk, altijd gezellig. Dat is Lefebvre. De bar is klein, maar er is meestal wel een plekje. Iedereen schuift bij elkaar aan, alsof elke hoge tafel een soort bar is waar iedereen kan zitten. En dat is gezellig.

De wijnen komen voornamelijk uit Frankrijk, Italië, Spanje en Zuid-Amerika, maar saai zijn ze zeker niet. Probeer bijvoorbeeld de ‘Louis Châpeau’, een Cabernet Sauvignon uit Frankrijk. Super lekker met (dit hebben we van de menukaart) en vleugje groene paprika. (Free wine voor diegene die deze smaak eruit haalt).

Lefebvre omschrijft zichzelf als een kruising tussen een café en een pinxtos-, of in de Hollandse mond tapasbar. Want snacken kun je bij Lefebvre ook. Het kaasplankje is om je vingers bij af te likken en we zijn fan van het ambachtelijk brood met dips. Iets te vieren? Oesters en bubbels hebben ze ook! Feest!

Ook leuk: de muur staat vol met fantastische wijnquotes. Lefebvre

Beeld via @foodieadventuresnl.