Nederland, Amsterdam14 maart 2023, door Kim ten Have

Hier scoor je de lekkerste cheesecakes van Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 14 maart 2023, door Kim ten Have

Hier scoor je de lekkerste cheesecakes van Amsterdam

Een krokante bodem en een zachte laag gemaakt met de lekkerste ingrediënten: we hebben het natuurlijk over de cheesecake. Dat je menig mens er 's nachts voor wakker kan maken, hoeven we je niet te vertellen. Maar wist je dat de cheesecake oorspronkelijk uit Griekenland komt en als eten werd gebruikt voor de olympische sporthelden? Hier in Amsterdam hoef je geen sportheld te zijn om ervan te genieten, we gebruiken het liever als een lekkernij voor bij de koffie, als snack tussendoor of als dessert na een heerlijk diner.

 

En als je er een eet, dan wil je natuurlijk wel de beste! Laten wij nou net een paar hele fijne tips hebben om overdag of in de avond te genieten van de perfecte cheesecake op een leuke plek. Hier scoor je de lekkerste cheesecakes van Amsterdam.

 

Trek in meer zoetigheid? Dit zijn de lekkerste patisseriezaken van Amsterdam voor het lekkerste gebak!

De Drie Graefjes

De Drie Graefjes

Deze hotspot staat bekend om zijn heerlijke cupcakes, taarten en lekkere broodjes. Velen komen hier voor een high tea of een lekkere kop koffie met onder andere een goed stuk cheesecake. De Drie Graefjes is voor meerderen een vaste plek om te genieten, vandaar dat ze dan ook op drie locaties te vinden zijn in Amsterdam. Zo zitten ze in het centrum van Amsterdam bij de Dam, Amsterdam-Zuid en het Rokin. Bij het Rokin hebben ze ook de bakkerij, dus mocht je er dan toch zijn, neem dan vooral wat mee voor iemand die je lief vindt.

Fa. Pekelhaaring

Fa. Pekelhaaring

Op één van de drukste straten van Amsterdam, de Van Wou, vind je restaurant Pekelhaaring. Het restaurant is van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 12:00 uur voor lunch & diner. Pekelhaaring heeft gerechten van Italiaanse invloeden, maar op een eigen speciale manier geserveerd. Je komt verschillende gerechten tegen die je niet dagelijks zal eten, maar de combinaties zijn o zo lekker! Wat er bij een Italiaans diner ook nooit ontbreekt is het dessert en laten ze nou bij Pekelhaaring echt een hele lekkere cheesecake op het menu hebben. De witte chocolade cheesecake met krokante bodem en frambozensaus is echt hemels, dus zeker het proberen waard!

Cheesy Cakes

Cheesy Cakes

Midden in de echte Amsterdamse Jordaan vind je Cheesy Cakes, de winkel waar je kunt kiezen uit diverse cheesecakes die dagelijks vers gemaakt worden. Deze parel bevindt zich in één van de leukste straten van de Jordaan, de gezellige Tweede Egelantiersdwarsstraat, vol met leuke winkeltjes en restaurantjes. Cheesy Cakes is open van woensdag tot zondag voor een goede koffie of biologische hand geplukte theemelanges. Zo kan je een mooie wandeling maken door de Jordaan om tussendoor even te stoppen bij Cheesy Cakes en met het opgehaalde lekkers de wandeling te vervolgen.

De Koffieschenkerij

De Koffieschenkerij

Op een mooi gelegen locatie in het centrum van Amsterdam vind je de Koffieschenkerij. Zij bevinden zich op het Oudekerksplein naast De Oude Kerk, het oudste nog bestaande gebouw van Amsterdam. Binnen kom je terecht in een knusse ruimte waar je je meteen thuis zult voelen, om te genieten van een vers gezette kop koffie met een bijpassend stuk taart. Zij werken samen met ambachtelijke bakkerijen die dagelijks de verse cheesecakes en andere lekkernijen langsbrengen. Mocht het zonnetje schijnen, neem dan ook vooral plaatst in de tuin en laat je verblijden door alles wat er om je heen gebeurt.

Patisserie Holtkamp

Patisserie Holtkamp

Wie kent ze nou niet? Patisserie Holtkamp, in 1969 als eerste begonnen op de Vijzelgracht in Amsterdam en nu één van de bekendste! Holtkamp heeft dan ook een breed assortiment aan pastries, wat ook in diverse horecagelegenheden in Amsterdam te vinden is. Voor een echte zoete lekkernij ben je daar 100% aan het goede adres.