15 juni 2018, door Maartje

Less Wasterras @ De Tulp Amsterdam

15 juni 2018, door Maartje

Less Wasterras @ De Tulp Amsterdam

Amsterdams vrolijkste terras, dat van De Tulp op het Marie Heinekenplein in de Pijp natuurlijk, wordt zondag aanstaande een heus 'wasterras'. Pardon? Jawel, een wasterras. Een terras waar je doet wat je op een terras doet (hapje, drankje, babbeltje) terwijl ondertussen je was gedaan wordt. Door het nieuwe Less. Want Less is more. En ja, dat vinden we (bijzonder) leuk. En handig. Welcome to the jungle die wassen heet (lees: mom-life).

Daar heb je wellicht nog wat extra uitleg bij nodig. Geen probleem, hebben we. Het zit namelijk zo: iedereen mag zondag 17 juni aanstaande (vaderdag, jawel) tussen 12.00 en 18.00 zijn was naar het terras van De Tulp brengen, de zooi afgeven, het terras op duiken en bij het naar huis gaan zijn was keurig schoon en droog weer mee naar huis nemen. Waarom? Omdat het nieuwe label Less dat een verdomd goede manier vond om zijn bestaan te introduceren. En daar zijn we het mee eens.

Less dus, dat is de afzender, en Less is een nieuw wasmiddel-doseersysteem dat wil laten zien dan veel leuker, slimmer én makkelijker kan. Wat iets voor ons is (lees: mij) aangezien wij (lees: ik) vaak gedachteloos de halve fles wasmiddel in het bakje pleurt. Een bekentenis want dat is 1) niet goed voor je kleding (wist je dat je kleren van te veel wasmiddel gaan pullen? Is zo), 2) slecht voor het milieu en 3) zonde van je centen.

Dat doen ze zondag beter dus. Iedereen mag, maar meld je, om zeker van je wasje te zijn, wel even aan via facebook

Wassen is voor velen (lees: voor mij) een noodzakelijk kwaad maar volgens Less kan het veel makkelijker. Met het systeem van Less doseer je namelijk eenvoudig precies de juiste hoeveelheid wasmiddel door 1, 2 of 3 keer op de fles in het doseersysteem te drukken. Voor het doseersysteem is op dit moment Less en Robijn wasmiddel beschikbaar (het assortiment zal op termijn uitgebreid worden). Je sjouwt bovendien niet meer met zware flessen, want Less bezorgt alles aan de deur!

Less is opgericht in 2017 en wil mensen slimmer en bewuster laten wassen. Het bedrijf heeft als missie de wereld van wasmiddelen op z’n kop te zetten. Meer fun, minder gedoe en vooral geen verspild wasmiddel meer. Met een eenvoudige aanpassing in de wasroutine maakt Less impact: op de levensduur van de wasmachine en op het milieu. Meer lezen doe je hier