Nederland, Nijmegen12 juli 2023, door Julia Leijzer

6x leuke winkels in Nijmegen – vol met hebbedingetjes!

Nederland, Nijmegen, 12 juli 2023, door Julia Leijzer

6x leuke winkels in Nijmegen – vol met hebbedingetjes!

Een dagje winkelen in Nijmegen en geen zin in al die franchises die je in iedere stad vindt? Het is natuurlijk veel leuker om op ontdekking te gaan en bij winkels naar binnen te gaan waar je lekker kunt rondsnuffelen, zonder dat je weet wat je nou precies gaat tegenkomen. Buiten de ‘grote’ winkelstraat is het soms iets meer zoeken naar de verborgen pareltjes, daarom helpen we je een handje in de goede richting! Zo zie je de leukste stukken van het centrum en scoor je de beste lifestyle-items.

Mood Nijmegen

Mood Nijmegen

In de Houtstraat van Nijmegen – de straat vol creatievelingen, speciaalzaken en grote bomen – vind je Mood. Bij binnenkomst raak je al in the mood want je kijkt je ogen uit, zoveel mooie spullen zijn er. In deze store komen alle aspecten die je in je kast en interieur wilt hebben samen, vooral als je fan bent van minimalisme en mooi servies is deze plek zeker een bezoekje waard. Rianne Bruin, de eigenaresse reist binnen-en buitenland af om de mooiste collectie samen te stellen. Ook jonge ontwerpers krijgen een podium binnen de winkel, zo blijven ze met de trends meegaan!  

Mood

Bob & Bill

Bob & Bill

Bob & Bill, een súperleuke conceptstore! Ben je eenmaal aan het ronddwalen tussen de schatten dan krijg je spontaan zin om cadeautjes te kopen; voor een ander of voor jezelf natuurlijk. Dit is nou een niet-standaard conceptstore waar je je telkens verbaast over de originele, leuke spullen. We kunnen je verzekeren, dit is zo’n winkeltje waarbij je niet met lege handen thuiskomt want het ligt hier vol hebbedingetjes. Oh, en check de kaarten! Meeeega leuk! 

Bob & Bill

Make My Day

Make My Day

In de gezelligste en meest authentieke straat van Nijmegen vind je Make My Day. Deze kleurrijke spot is niet te missen in de Lange Hezelstraat. Met maar liefst drie stores in dezelfde cirkel kom je in een oase van vrolijkheid; je krijgt spontaan zin in het restylen van je huis of garderobe bij het zien van de vazen, jurkjes, kandelaren, en posters. Met merken als Anna Nina, Moss Copenhagen en Urban Nature Culture raak je nooit uitgekeken. Catch some color and make your day!

Make My Day

Wonder For Kids

Wonder For Kids

Op zoek naar een trendy outfit voor kids? Dan ben jij bij Wonder in de Houtstraat aan het juiste adres! Zonnebrillen voor de kleintjes, topjes voor de kleuters en sieraden voor de teens; hier slaag je zeker tijdens je shopping trip. Als je in Wonder rondloopt, wil je het liefste weer jong zijn. Hadden ze die printjes en kleuren nou maar in grotere maten, matchend de straat op, dat zou toch leuk zijn? 

Wonder For Kids 

512

512

Een winkel waar je snel naar binnen wordt getrokken omdat het er zó leuk uitziet is 512 aan de Van Broeckhuysenstraat. De eigenaresse Jettie Wakker is altijd op zoek naar mooie stoffen en merken om verliefd op te worden. Op deze plek voel je je welkom en worden je zintuigen geprikkeld met al het moois! De plek wordt ook wel gezien als een soort plantenasiel, zoveel groen komt er op je af. Hier wil je uuuren blijven! 

512

Re-tale

Re-tale

Over een succesverhaal gesproken: Re-tale! Wat begon met de verkoop van een vintage winkel, groeide uit tot een conceptstore in de Stikke Hezelstraat. Puck Bakker won (ja echt!) in 2022 een eigen winkel in Nijmegen, dreams come true! Deze plek is zeker een bezoekje waard als je zin hebt in een beetje zon en vrolijkheid, het wereldse vakantiegevoel stroomt hier door je lichaam. Puck verzamelt materialen vanuit over de hele wereld om de mooiste creaties te ontwerpen. Een stukje buitenland in Nijmegen, explore! 

Re-tale