Spanje, Sevilla27 december 2022, door Jorien Thijs

Het leukste van Sevilla, Spanje (restaurants, koffie, cocktails en meer)

Spanje, Sevilla, 27 december 2022, door Jorien Thijs

Het leukste van Sevilla, Spanje (restaurants, koffie, cocktails en meer)

Sevilla kan wat ons betreft dit jaar nog bovenaan op het wensenlijstje, want binnen 2,5 uur zit je op een terrasje onder de sinaasappelbomen. En hoewel je hier eigenlijk niet mis kunt grijpen als het over manchego, jámon of cava gaat, is het tóch fijn om te weten waar je dan ook nog eens een heerlijk uitzicht en een smaakvol entourage treft. Wij serveren het leukste van Sevilla.

 

En waarom één stad kiezen als je er ook gewoon een dubbele stedentrip van kunt maken? Een citytrip naar Málaga en Sevilla is perfect – de steden zijn prachtig én ze liggen met de trein nog geen 2,5 uur van elkaar. Hey Frits neemt je mee naar Málaga en Sevilla!

Yebra

Yebra

Als je in Spanje bent, dan ga je natuurlijk voor tapas. Meerdere tapas toppers in dit lijstje dus, waaronder Yebra. Van buiten lijkt dit restaurants op een van de vele buurtbars in Sevilla, maar eenmaal binnen wordt tegendeel bewezen. Deels door het attente personeel en deels door de tapas. Over dat laatste: moderne tapas, maar wel een van de betere van de stad. Niet in de toeristische buurten, maar nét daarbuiten.

 

Mamá Inés

Mamá Inés

Onze favoriete brunchspot in Sevilla, zonder twijfel, met stip. Mamá Inés is een piepklein zaakje met een bescheiden terras aan een lieflijk pleintje. Voor een prima prijs ontbijt je hier met verse sapjes, heerlijke tostadas met guacamole, een flinke plak homemade carrot cake en een prima cappuccino. Vegan en vers. Buenas!

Virgen Coffee

Virgen Coffee

De koffie scene is in Sevilla nog niet heel erg aan de hand, dus wie snakt naar een echt goede latte gaat naar Virgen. Het is even zoeken en even wachten, maar dan scoor je hier wel de beste café con leche van de stad. Het piepkleine zaakje biedt binnen slechts ruimte voor twee caffeine addicts, dus ga voor een takeaway en loop twee passen naar Metropol Parasol, waar je in de zon geniet van je bakkie en van dit architectonische hoogstandje.

El Pintón

El Pintón

Op slenterafstand van de Giralda, een eeuwenoude minaret in het historisch centrum van de stad, ligt restaurant El Pintón. Hier reserveer je voor ’s avonds laat een tafeltje. Of je schuift er nog voor de siësta aan voor lunch met – why not – een cocktailtje of meer. Qua looks is El Pintón een combi tussen klassiek Spaans en hip modern in een frisse, lichte ruimte. Hallo patio! De kaart sluit hier op aan, want je bestelt hier tapas met een twist. Wij tippen de extra spicy patatas bravas.

La Chunga

La Chunga

Fijn licht hoekcafé met veel hout, witte muren en een gezellige bar. De bediening is on-Spaans vriendelijk en wat de sfeer helemaal ten goede komt, zijn de verschillende nagerechten die worden geserveerd in een weckpot. Uitbuiken doe je tijdens een lange wandeling langs de rivier de Guadalquivir naar Parque de Maria Luisa.

Ovejas Negras

Ovejas Negras

Ovejas Negras, a.k.a. het ‘zwarte schaap’ is de laatste jaren razend populair in Sevilla. Mede dankzij het  industrieel-meets-vintage interieur, maar ook vanwege de doordachte en soms originele tapas. Typisch gevalletje: bizar wat er vanuit zo’n kleine keuken allemaal op tafel getoverd kan worden.

Het kan wat druk zijn (maar wachten is zeker de moeite). Daarnaast een van de weinige restaurants die op maandag open is.

 

El Rinconcillo

El Rinconcillo

Een gouwe ouwe waar locals hun jas aanhouden en glaasjes sherry wegtikken aan de bar. Dan weet je genoeg. Sinds 1670 kun je in deze oudste bar van Sevilla terecht voor de klassieke tapas en alleen al om de sfeer is deze zaak een bezoekje waard.

In menig reisgids benoemd, waardoor het er wellicht wat druk kan zijn.

ROOF – Casa Romana Hotel

ROOF – Casa Romana Hotel

Om tijdens de bloedhete zomermaanden even aan die charmante maar soms broeierige straatjes te ontsnappen pak je een van de rooftop bars die Sevilla rijk is. De leukste is ROOF, op de bovenste verdieping van het Casa Romana Hotel. Relaxte banken, klein zwembadje en een dj die het ene na het andere hitje draait. ’s Avonds kijk je al nippend aan je sangria uit over het prachtig verlichte Metropol Parasol. Reserveer in het weekend wel van tevoren een plekje op dit populaire dak.

La Cantina

La Cantina

De prijs is zeer redelijk en het eten is geweldig: dat is nou eens punten scoren. De traditionele buurtbar La Cantina serveert tapas met vis in de hoofdrol. De laatste jaren is de bar flink opgeknapt (heus nodig ook), maar je kunt er nog steeds prima plaatsnemen voor verse zeevruchten uit de marktkramen en de (misschien wel de) knapperigste pescaíto frito van de stad.