Nederland, Maastricht14 december 2022, door Bo Peters

Winteractivititeit: magische lichtjestour in Maastricht

Nederland, Maastricht, 14 december 2022, door Bo Peters

Winteractivititeit: magische lichtjestour in Maastricht

Als we iets positiefs hebben overgehouden aan de afgelopen C-jaren, dan zijn het wel de winterse wandelingen met to-go’s happen. De lockdown maakte creatief, ook in de horeca. Welnu, dat hebben ze in Maastricht ook voor dit jaar gewoon vastgehouden. Het toch al all-over magisch Maastricht, wordt in deze decembermaand nóg wat magischer – jup, het kan – door de uitgestippelde wandelroutes. Bij deze.

 

Omdat het zo leuk is: drie lichtjesroutes door Maastricht. Voor al die weekends to come…

Magische lichtjestour in Maastricht

Magische lichtjestour in Maastricht

Tijdens de Magische Lichtjesdagen heb je de keuze uit drie routes (centrum, Wyck of het Sphinxkwartier). Handig: niet zelf ingewikkeld een route plannen, maar gewoon een keuze maken uit één van deze drie. Of doe eens gek: loop ze allemaal. Download ze op je telefoon & voilà: kind kan de was doen. Die koters kun je overigens gerust meenemen tijdens deze lichtjesroute, want leuk zullen ze het zeker vinden. Wat je zoal krijgt tijdens je wandeltochten door Maastricht? Romantische routes door hartje centrum of één van de andere wijken. Kerstmuziek op elke hoek, glühwein in overvloed, de geur van lekker eten & zoals de Maastrichtenaren zeggen: je maakt kennis met de échte Mestreechter Geis (de ‘Maastrichtse ziel’). Die ziel staat bol van bourgondische gezelligheid. Al struinend door de eeuwenoude romantische straatjes en lanen, kom je langs de leukste plekken en voel je de kerstvibes.

 

De Magische Lichtjesroute in Maastricht is er tot 30 december en de app is gratis te downloaden

Waar oh waar te stoppen op deze routes?

  • Uiteraard op het Vrijthof, waar de kerstmarkt te vinden is. Ga voor een Glühwein of een frietje-in-de-hand van het twee sterrenrestaurant Brut172 (kan-nie missen lekker dus) Uiteraard met huisgemaakte zuurvlees.
  • Ga voor een fijne kerstfilm naar Lumiere of Pathé.
  • Persoonlijke favoriet? Via de Wolfstraat naar het Onze Lieve Vrouweplein. Zó knus. Ga vooral voor een goeie bubbel naar – it’s all-in the name – Café de Bóbbel. Hier loer je lekker aan het raam door de verlichte straat. Een must visit.
  • Plant jezelf ergens neer op de Koestraat, waar o.a. de Kaasbar (we roepen: kaas! wijn!) is gevestigd voor een tussenstop.
  • Zin in een leerzame tussenstop met de koters? Het Natuurhistorisch Museum is geopend in deze periode & hier zijn allerlei activiteiten te doen zoals je eigen bijenhotel bouwen of je eigen mini museum maken.