29 maart 2020, door Imara Milatz

Extra beetje ‘home school’ hulp van Lilliputiens

29 maart 2020, door Imara Milatz

Extra beetje ‘home school’ hulp van Lilliputiens

Goede ideeën worden de wereld ingeworpen om het leven (iets) simpeler te laten verlopen. Noem het een #hack. Is fijn, want tja gemak enzo. En je wint er extra tijd mee. Verandering daarentegen... Dat vinden we meestal niks. Hoe plotser, hoe lastiger. Hallo Carona. En ook hallo alle nieuwe 'juffen' en 'meesters' van Nederland. Het roer moet om, zo is het nu eenmaal. Gelukkig is 'School Thuis', 'Quarantaine School', of hoe je ook wil noemen, maar tijdelijk. In de tussentijd is het passen en meten hoe het kleine spul educatief vermaakt dient te worden (check vooral ook even het geweldige Thuis naar School). Een beetje extra structuur en hulp bij jullie home schooling kan zeker geen kwaad. En daar komen we bij het onderwerp van dit gesprek: de prachtige webshop van Lilliputiens biedt soelaas. Naast fantastisch speelgoed heeft het merk namelijk een aantal producten waarmee je de kids op een écht leuke manier aan het werk zet. Een uitkomst!

 

 

 

Weekplanner

Weekplanner

Aan het kroost zijn alle veranderingen natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gegaan. En hoewel met zijn allen thuis zijn erg gezellig is (kan zijn), moet er ook gewerkt worden. De kids aan school of papa en mama die ook wat laptoptijd nodig hebben. Dat vraagt om een duidelijk schema, ritme en duidelijkheid. Schema’s voor de week en voor de dag. De knap geïllustreerde weekplanner van Lilliputiens is een eerste hulp(red)middel om kinderen bewust van tijd te maken. Met kaartjes, die makkelijk te bevestigen zijn met klittenband, kun je samen met je kids plannen en daar tegelijkertijd een leuke bezigheid van maken. Elke week en iedere dag er even bij pakken en dan komt er weer wat rust en orde terug in huis.

Vanaf +/- 3 jaar

1+1=3

1+1=3

We waren, nee: zijn, niet de allergrootste fans van al het cijferige. Niet tijdens de home schooling met de kids, nergens nooit niet. Begrijp ons niet verkeerd want we helpen het kroost natuurlijk wél heel graag waar we kunnen. En een beetje tellen kunnen we hoor, vooral met het 1+1=3 telpaneel van Lilliputiens. Dan wordt tellen best een beetje geinig met de prachtig geïllustreerde kaartjes op het mooi uitgewerkte stoffen paneel. En voor je het weet een makkie voor de koters na hun eerste kennismaking met tellen.

Vanaf +/- 4 jaar

Een jaartje rond

Een jaartje rond

Nee, nee morgen is niet gisteren. De maanden, de dagen van de week, gisteren, vandaag en de seizoenen dan? Gisteren betekent dat het voorbij is en morgen betekent nu? Hoe zit dat nou precies en wat is de volgorde? Verwarring! En in welk deel van het jaar is het nou koud en wanneer is het warm? Snap je het zelf nog? Voor de kleine, met hun lieve onbenullige besef van tijd, hebben we Een Jaartje Rond. Nog zo een leuk paneel waarmee je het besef van tijd stimuleert en ze alles leert over het bovengenoemde. En dat natuurlijk wel op de leukste manier mogelijk!

Vanaf +/- 4 jaar

Cesars'

Cesars'

Ook tijdens de dagen binnen gebeurt er nog veel in het kinderkoppie. Cesars’ dagplaat helpt om indrukken van de dag te verwerken maar ook de dag van morgen voor te bereiden. Met welgeteld 30 activiteitenkaartjes over sport, hobby’s, tanden poetsen, op de nadenkstoel zitten, of zoiets belangrijks als emoties, doorloop je tijdens het avondritueel samen de dag. Allemaal zaakjes die niet altijd even gemakkelijk uit te leggen zijn voor het kleine spul. Zo krijgen kinderen vat op gebeurtenissen, leren ze patronen herkennen, kunnen troostende rituelen worden ontwikkeld en voelt je kleine zich gesterkt om nieuwe avonturen te beleven. Een heel fijn quality moment samen.

vanaf +/- 2 jaar

Lilliputiens