17 november 2021, door Nina van Hilst

Little Boomerang

17 november 2021, door Nina van Hilst

Little Boomerang

Zelfde naam, nieuw concept. Little Boomerang bestond al wat jaren met duurzame kinderkleding met upcycled stoffen. Er kwam een nieuwe eigenaresse en een nieuwe vleug door de zaak. Het vernieuwde Little Boomerang maakt bloesjes, broeken en bloomers met de stoffen van papa's of opa's oude overhemden. Dat vinden we nog eens handig.. en tof! Geen oude shirts voorhanden? Ze hebben ook een kant-en-klare collectie gemaakt van preloved stoffen.

Little Boomerang

Little Boomerang

Iedereen met een overhemd dragende man in huis kent het geval van shirts die simpelweg verslijten. Rafelige boorden hier en kleine gaatjes daar. Het overgrote deel van het overhemd is nog prima, maar echt gedragen worden kan het niet meer. Little Boomerang maakt gretig gebruik van dit deel en tovert papa’s of opa’s oude shirt om tot jurkje, blouse, broek of bloomer voor de kleinste familieleden. Deze op duurzame wijze kinderkleding wordt gemaakt in een atelier in Amsterdam door talentvolle kledingmakers uit Syrië. En we durven te wedden dat mini het maar wat leuk vindt om in kleding te lopen die eerst van papa of opa was.

Heb je nu geen oude overhemden in huis, maar ben je wel fan van het concept. Little Boomerang maakt ook limited collecties van rest- of preloved stoffen van designermerken.

Little Boomerang