4 november 2019, door Michel + Renske

Alweer een heerlijk vakantiehuis aan de Nederlandse kust: Delvers Duinhuis Egmond

4 november 2019, door Michel + Renske

Alweer een heerlijk vakantiehuis aan de Nederlandse kust: Delvers Duinhuis Egmond

Ligt het aan ons of wil iedereen (ieieieeeeederrrreen) zodra het kwik daalt het leukste vakantiehuisje scoren? Binnen zitten en spelletjes spelen/ borrelen/ Netflixen? Wij wel en de zoektocht is AAN! Nu hebben we er al een paar gevonden (lees hier bijvoorbeeld maar eens, of hier: 4 x Netflix en Boshuisje) maar deze mag ook 1,2,3 op je to do lijst: Delvers Duinhuis Egmond. Een heerlijk vakantieoord bij aan de Noord-Hollandse kust waar, paraparapam, ook tijdens de kerstvakantie (2019) nog wat huisjes te boeken zijn! Kortom: zoek niet langer naar de ultieme winter chill plek: je hebt 'm gevonden.

Boek hier Delvers Duinhuis

Delvers Duinhuis Egmond

Delvers Duinhuis Egmond

Delvers Duinhuis ligt in Egmond, we zeiden het al. Dat is meteen al goed nieuws want we houden van Egmond. Dan ben je namelijk niet ver van favo-strandtenten zoals De Jongens en Club Zand, allebei het hele jaar door open (lees hier 15 x strandtenten die het hele jaar open zijn). Maar goed, op naar Delvers Duinhuis Egmond. Rijd een klein straatje in, landweggetje over en je ziet een molen met daaromheen 10 duinhuisjes (of laat ‘-jes’ maar weg: het zijn prachtige huizen!). Ah, je bent er.

De mooiste (we hebben bij alle huizen naar binnen gespiekt, uiteraard) is het Delvers Duinhuis. Het interieur? Smaakvol, clean en met grappige details. Houden we van. Zo hangt er een eye catching surfboard boven de bank en mooiste kunst van o.a. Cate Adriana in het trapgat. Om maar wat te noemen.
Binnen is het welkom warm: er staan heerlijke Egmondse speculaasjes voor je klaar (ja, die komen daar vandaan, wisten wij ook niet) en de borrel kan meteen beginnen met dank aan de lokale bieren naast de koekjes.
Stiekem is een van de allerfijnste zaken de self check in. Geen gedoe, gewoon aankomen wanneer je wil en mocht je gewoon zin hebben om in je kloffie aan te komen, dan hoef je niemand meer onder ogen te komen. Perfect (maar echt, waarom doet niet iedereen dit?)
Het huis is van alle gemakken voorzien. All the usuals maar toch even een aantal dingen om te benoemen zoals de heerlijke sauna in de badkamer en bovenal de fijne kleine dingetjes die ‘t ‘m doen: manden vol speelgoed voor de kids (er is duplo, er zijn mooie beestjes en alles wat je thuis eigenlijk ook nog wilde hebben). Zij blij, wij blij, zo is het nou eenmaal. Dat gaat overigens nog even verder: er staat ook een te lief bureautje voor het kroost om aan te tekenen (ook dat staat al klaar, het tekenwerk. Papier, potloden, alles). O en laten we niet vergeten dat er ook aan fietsen is gedacht (zelfs aan een mini loopfietsje van Veloretti voor de mini), alles ready to use.
Het huis uit hoeft allerminst, maar wil je dat toch, dan is een dagje dagje naar Bergen of Egmond zo gefikst, net als een dagje Alkmaar overigens. En natuurlijk is het strand mega dichtbij: in nog geen 10 minuten fietst je erheen, en binnen een half uur lopen sta je eveneens op het zand (neem de bolderkar mee voor de tassen en kleintjes, ook die staat klaar).
Maar toch… Wij adviseren om lekker binnen te blijven. Open haard aan en genieten van dit heerlijke duinhuis. Enjoy.
ps. er zijn nog een paar nachtjes vrij in de kerstvakantie, dus sla je slag.