4 mei 2018, door Toine Legters

LITTLE ESCAPE: NIET TE MISSEN IN GENT

4 mei 2018, door Toine Legters

LITTLE ESCAPE: NIET TE MISSEN IN GENT

Moeten we nog vertellen dat we een nieuw boek hebben? Little Escapes net over de grens heet het. En moeten we daarbij vertellen dat hier de állerleukste adressen van binnen en buitenland in vermeld staan, voor een ‘little escape’? Vast niet. Favoriete stad op een steenworp? Het Belgische Gent. Niet in de minste plaats omdat hier mijn favoriete hotel uit het boek staat: 1898 The Post, de Post voor initimi.

1898 ThE POST

1898 ThE POST

Aangezien ik dit (ook nog eens betaalbare!) hotel inmiddels al aan werkelijk al mijn vrienden heb getipt, nu ook op de site een sneak peek uit het boek. Omdat het de beste tip is. En omdat je digitaal ook meteen boeken kunt. Want eveneens veel gevraagd in het dagelijkste leven: “waar boek jij je hotels?” Nou ja, eerlijk gezegd altijd ‘gewoon’ via booking.com. Dat is niet zo ingewikkeld, maar wél fijn: vanwege mijn loyale bijdrage heb ik van de mensen van Booking.com een persoonlijke kortingslink gekregen. En die mag ik delen. Met jou. Bij het boeken via de deze link ontvang je bij een boeking boven de 50,- euro via je creditcard 25,- euro retour na je verblijf. Fijn, non?

Aan de ene kant Gents bekende Sint-Niklaaskerk, aan de andere kant de Graslei: het splinternieuwe hotel 1898 The Post in het voormalige postgebouw van Gent heeft een toplocatie in het historische centrum van de stad te pakken. Toplocatie voor een tophotel, want man, wat is het hier beeldschoon. Het hotel, onderdeel van de Zannier Group, heeft 38 kamers verdeeld over twee verdiepingen, beide vloeren prachtig en met historisch besef verbouwd. Donkergroen op de wanden, achthoekige marmeren badkamertegels, retrokranen en alles een magnifieke donkere, bijna aardse afwerking. De kleinste kamer is de postzegelkamer, en daar is helemaal niks mis mee. Dan komen de ‘brieven’ en de suites, maar de loft en de torenkamer (met 360 graden uitzicht) zijn – joh – de meest waanzinnige van het stel. De meeste kamers hebben extra hoge plafonds en een entresol. The kitchen, het restaurant, en de Cobbler, een zitkamer met haard en cocktailbar, maar ook de gemeenschappelijke ruimten, hebben allemaal dat gevoel van vervlogen tijden met overal ouderwetse schilderijen en boeken als props. Mooi. Nee. Prachtig. Boeken? Ja. booking.com

DISCLAIMER
Dit betreft een samenwerking met Booking.com
Our website uses 3rdparty cookies to help provide personalized ads and analyze our traffic. This information may be shared with our advertisers, where it may be combined with other information you’ve given to our website.