België26 augustus 2018, door Maartje

Niet te missen Little Escape: ARCK B&B in België (Tielrode)

België, 26 augustus 2018, door Maartje

Niet te missen Little Escape: ARCK B&B in België (Tielrode)

Tielrode en Sint-Niklaas zouden zomaar twee Belgische plaatsen kunnen zijn die je niet kent. Begrijpelijk. En toch ook zonde. Want zo ongeveer precies tussen Gent, Antwerpen en Brussel vind je op twee locaties de slaapkamers van ARCK, wat staat voor architectenkamers.

ARCK B&B

ARCK B&B

Eerst kwam Tielrode, waar de B&B een designparel midden in de natuur is, ontwikkeld door interieurarchitecte Nele Vercauteren en haar man Bas Wauman, eveneens architect. De B&B werd een knappe mix van vintage en hedendaags design van vooral Belgische ontwerpen. Alles één met de natuur, vooral in kamer uitzicht, een minimalistische kamer met, juist: een ongekend uitzicht. Maar ook inzicht, een bijna helemaal zwarte kamer, en doorzicht, vol met planten, zijn mooi.

Net als het verse ontbijt in de gemeenschappelijke ruimte: bijna te mooi om op te eten. Boek vooral het Weltevree-arrangement: eerst in de hottub, dan verse pizza uit de houtoven om vervolgens te logeren tussen design, vintage, een beetje van Japan en beetje van Zweden, en dat in Tielrode. Minstens zo mooi zijn de nieuwe ARCK-stadskamers, appartementen in een voormalige textielfabriek in het centrum van Sintniklaas. Tijdens de renovatie van het pand kwamen art-decodetails naar boven, een cadeautje. Er zijn twee kamers vernoemd naar de dochters van de vroegere eigenaar van het pand, Valentine en Elodie, en meer in de maak.