Nederland, Tilburg15 februari 2024, door Isa de Laat

LOC Brewery: de leukste spot voor bier (of complete borrel of diner) in Tilburg

Nederland, Tilburg, 15 februari 2024, door Isa de Laat

LOC Brewery: de leukste spot voor bier (of complete borrel of diner) in Tilburg

Tilburg, de stad waar we het veel te vaak veel te bont maakte. En de stad die al maar leuker en leuker wordt. Zo ook in de Spoorzone, waar de ene na de andere hippe stek opent. Bij LOC Brewery hangen we al even met een bier op het terras of aan de tap, uhh bar. Maar met een kleine verandering van de menukaart is het een favoriet in de stad geworden.

 

Bij LOC Brewery bewijzen ze tegenwoordig dat bier niet alleen lekker smaakt met een snack uit de bruine fruitschaal. Bij LOC Brewery komen we voortaan voor goede happen (met veel groenten!) en luxe streetfood. Maar zeker ook nog steeds voor de borrel!

LOC Brewery

LOC Brewery

Applausje voor chef-kok Danny Grimminck, die het voor elkaar kreeg om te zorgen dat LOC Brewery niet lang meer bekendstaat als alleen brewpub. Dat het bier smaakt, weten we al veel langer. Maar dat bier niet alleen goed gaat met iets uit de frituur bewijst Danny hier.  Met de seizoensgebonden shared dining recepten, een aantal knallers van hoofdgerechten, de toevoegingen van desserts ging LOC een nieuwe kant op. En die kant, daar kunnen we ons wel in vinden.

Zo werden we omver geblazen door de vegetarische ‘Nasu Dengaku’, boterige aubergine gecombineerd met een unami, zoete miso en komkommer, ingelegd chili-olie en azijn. Smaakte volgens ons dikke prima met een IPA of een witbier. Ja heur, met de kleine proefglazen kun je er meerdere bij je gerecht proberen. Geroosterde Hokkaido pompoen vonden we ook heerlijk, al helemaal met een herfstig bier.

Met groente koken is al langer aan de orde bij LOC, maar dat wil niet zeggen dat ze niks met vlees of vis koken. Zo staat er pulled beef of pork op het menu, net zoals shoft shell krab en eendenborstfilet. Vonden we leuke gerechten. Wat we ook leuk vinden? De events die ze hosten, want daar leent de ruimte zich ook goed voor. Zo is er op dinsdag Taco Tuesday en op woensdag Pizza Loca (pizza en bier voor een prikkie). De rest van de week kun je eens binnen hoppen voor een proeverij, livemuziek of quiz op zijn tijd.

LOC Brewery