Nederland29 december 2021, door Sanne Carbaat

Allemaal fijne logeerplekken in Nederland mét keuken(tje) om naar hartelust te koken en borrelplanken

Nederland, 29 december 2021, door Sanne Carbaat

Allemaal fijne logeerplekken in Nederland mét keuken(tje) om naar hartelust te koken en borrelplanken

De één haat het, de ander fleurt helemaal op van een kooksessie. Nu valt er thuis genoeg te bakken en koken, maar je wilt er ook wel eens uit. Uiteten en afhalen is altijd fijn (moet je ook vooral doen), maar je blijft afhankelijk. Zo niet bij deze reeks aan accommodaties! Hier heb je je eigen plekje én eigen keuken. Neem dat andere stel mee dat wél van koken houdt (en dat jij dan de wijn regelt ofzo). Eropuit en toch alles zelf in de hand.

 

Met deze kookboeken in de reistas wordt het helemaal top.

Little Canvas Escape, Ameland

Little Canvas Escape, Ameland

Op het heerlijke Ameland vind je de nog heerlijkere glamping Little Canvas Escape. Midden in de duinen, vlak bij het strand en op steenworp afstand van Nes is dit de plek waar natuur, comfort en de hort op op-en-top worden gecombineerd. Ondernemers en avonturiers Astrid en Carina hebben na hun vele reizen over de hele wereld al hun ideeën gebundeld in dit nieuwe glampingkindje – een plek waar je kunt genieten van het buitenleven op een unieke plek en dat gecombineerd met de beleving, de service en de stylish inrichting van een klein boetiekhotel en met klein keukentje. When you say glamping, you say Little Canvas Escape.

Little Canvas Escape

Delvers Duinhuis, Egmond aan den Hoef

Delvers Duinhuis, Egmond aan den Hoef

Soms heb je van die plekken waar je al blij van wordt als je alleen de plaatjes voorbij ziet komen. Nou, dat was bij dit huis dus het geval. Delvers Duinhuis is dé plek om echt even helemaal weg te zijn. Rust, ruimte, strand en om de hoek van een grote hand vol echt goede, lokale winkels.

Het is zo’n plek waar je, als je een keer geweest bent, het liefst jaarlijks terug komt. Of zelfs vaker dan eens per jaar, but ok. Van een lange strandwandelingen, zo hups de sauna in. Jas aan, bolderkar mee en samen met het kleine spul op pad. ‘s Avonds de bank op, glas wijn erbij… Kortom, wat wil een mens nog meer? Oja, die keuken. Met de riante hoekkeuken mét uitzicht op het duin komt dat kokkerellen helemaal goed.

 

Delvers Duinhuis

Atelier Vert, Abcoude

Atelier Vert, Abcoude

Atelier Vert scharen we onder het onderwerp ‘unieke vondsten in eigen land’. Waarom? Nou, heel simpel: je slaapt er in het meest knappe bedje van misschien wel heel Noord-Holland. Als je geluk hebt (en dat is eigenlijk altijd wel het geval hier) komt – de showstopper van Atelier Vert – de Corgi kwispelend hallo zeggen. Alles is binnen én buiten (probeer een mooie dag uit te kiezen: de tuin rondom de B&B is giga en te gek) met heel liefde uitgekozen en de keuken is klein, maar heeft genoeg apparaten en ruimte om wat lekkers op tafel te zetten.

 

Atelier Vert

Guesthouse en Koetshuis Eefde, Eefde

Guesthouse en Koetshuis Eefde, Eefde

Dit Guesthouse in Eefde straalt je een heerlijk weekend met je favoriete mensen tegemoet. Een stijlvol gerenoveerde stal met een prachtige tuin waar we maar al te lovend over zijn. En het Guesthouse heeft er een zusje bij! Hallo, fijn Koetshuis! Iets kleiner, maar nog groot genoeg voor vier man en op hetzelfde perceel als het Guesthouse, zonder dat je last van elkaar hoeft te hebben. Beide hebben een compleet ingerichte keuken waar je naar hartelust kunt koken en borrelplanken in elkaar kunt zetten, een knusse binnenruimte en een riante buitentuin om glühwein te drinken.

 

Guesthouse en Koetshuis in Eefde

Ory aan Zee, Egmond aan Zee

Ory aan Zee, Egmond aan Zee

De huizen van Ory aan Zee tikken stuk voor stuk alle boxen aan: ruim, fantastische ligging en knap ingericht. Er is een waanzinnige Duin Lodge, een Beach House pal aan het strand en een knusse Beach Cottage. Allemaal ideaal als je met een (groot) gezin of stel vrienden op zoek bent naar een plek om uit te waaien en op te laden. Nog een pluspunt: ze komen allemaal met haard of vuurkorf, dus de fire masters kunnen los. Koken doe je uitkijkend op de duinen of over het strand. Kan echt een stuk slechter, toch?

 

Ory aan Zee

Cocoonhuisjes (door het hele land)

Cocoonhuisjes (door het hele land)

Handjes op elkaar voor Cocoon Huisjes, een toptip voor wie met het kroost Nederland wil gaan verkennen. Er zijn namelijk niet één, niet twee, maar drie Cocoon Huisjes die hun naam helemaal waar maken. Één in Drenthe, één in Zeeland en één in Limburg. Spaar ze allemaal, zouden we zeggen. Alledrie hebben ze hun eigen charme en extra dingetjes, maar ze doen niet voor elkaar onder qua knapheid en alles-is-er-voor-een-hele-gezellige-trip-weg. Knus koken, haardje aan en aaaaaahhh…

 

Cocoonhuisjes

Van Heeckeren Apartment & Suites, Ameland

Van Heeckeren Apartment & Suites, Ameland

Of je nu kiest voor Buren, Nes of Hollum: je vakantie komt wel goed bij de Van Heeckeren Apartments. Die vakantie begint op de boot naar Ameland en gaat next level als je één van de appartementen of suites binnenkomt. Welke dan? Dat ligt natuurlijk aan je eigen voorkeur. Nes heeft de meeste fijne cafeetjes en restaurants, Hollum is heerlijk authentiek en ga je met het hele elftal op vakantie dan is Buren je go-to.

 

Van Heeckeren Apartment & Suites

Easy like Sunday Morning, Hensbroek

Easy like Sunday Morning, Hensbroek

Een ruim vakantiehuis met genoeg privacy en plek, een keuken waar je U tegen zegt en maar al te graag een verse appeltaart bakt, spelletjes speelt en in de avond, of al eerder, een fles wijn open maakt. Één ding is zeker: thuis zul je je hier voelen, en dat is precies de bedoeling tijdens je verblijf bij Easy Like Sunday Morning. 

 

Easy like Sunday Morning

Familie Buitenhuys (door het hele land)

Familie Buitenhuys (door het hele land)

We mogen het vaker zeggen, dat is waar, maar je bent zo goed als je laatste wedstrijd toch? Nou: Familie Buitenhuys, met de meest fijne logeeradressen door heel Nederland, speelt een potje eredivisie waar je U tegen zegt. Ieder huis is anders, maar één ding is zeker, ontspannen, opladen en bijkomen doe je er bij alle vier. Opvallend, normaal willen we tijdens een get away graag op stap, of nou ja, het één en ander ondernemen. Nu juist niet de bedoeling en tijdens een weekend bij de plekken van Familie Buitenhuys blijven we maar al te graag binnen.

 

Familie Buitenhuys

Getaway deluxe (door het hele land)

Getaway deluxe (door het hele land)

Getaway Deluxe is er voor liefhebbers van natuur én van comfort. Dat die twee dingen heel goed hand in hand gaan bewijzen de houten cabins. De oprichters van Getaway Deluxe hebben een neus voor originele locaties, waardoor je gegarandeerd slaapt op een toffe plek in ons eigen kikkerland. Terugtrekplekken op de meest fantastische outdoor locaties des lands; zo kunnen we de cabins van Getaway Deluxe het beste omschrijven. Creatief, landelijk en weg van de massa. Zodra je via allerlei landweggetjes bij een van de luxe houten prefab cabines arriveert, kan het echte onthaasten beginnen. De houten hutjes zijn klein, maar werkelijk van alle gemakken voorzien. De inrichting is functioneel, stoer en warm. Als je toch iets meer ruimte wilt, dan is The Pool House je go to. En van buiten ronduit knap. Getaway Deluxe beknibbelt nooit op kwaliteit en dat zie, voel en ervaar je.

 

Getaway Deluxe