17 maart 2022, door Maartje

Logeren tussen de vlinders in Amsterdam: Vlindertuin Mot in Mokum

17 maart 2022, door Maartje

Logeren tussen de vlinders in Amsterdam: Vlindertuin Mot in Mokum

Een klein stukje fietsen vanaf het centrum van Amsterdam - alleen al een klein feest natuurlijk, helemaal als de zon schijnt en het rokjesdag is - naar de pont. Neem die bij de Houthavens, die is niet zo druk en je staat snel aan de overkant) en dan doortrappen naar het park dat Sportpark Melkweg heet. Daar vind je namelijk een stukje on-Amsterdams buitenleven: Vlindertuin Mot in Mokum. Leuk om rond te loeren - iedereen is altijd welkom - maar nog leuker is het om er een nachtje te gaan slapen! Dat kan namelijk, in een hele knusse caravan.

Mot in Mokum

Mot in Mokum

Slapen tussen de vlinders, nachtvlinders bekijken met een glaasje wijn, ontbijten in de bloemenzee: veel leuker wordt het niet! Gedurende lente en zomer is het observatorium van Vlindertuin Mot in Mokum te huur voor overnachtingen, waardoor je niet alleen alle tijd hebt om mooie observaties te doen, maar ook gebruik kunt maken van de observatie apparatuur, spellen en microscopen.

Een beetje zorgen voor de rupsen en vlinders hoort er zeker ook bij! Het NoordOogst terrein heeft meerdere locaties waar lekker duurzaam en circulair gegeten kan worden. Het observatorium is een expeditietrailer geschikt voor 2 personen. Deze trailer is speciaal ontworpen en is ideaal voor het buiten (be)leven. buiten de trailer bevinden zich ook de vlinder kweek kasten! Wanneer hier rupsjes in zitten, wordt verwacht dat je hier voor zorgt. Hoe dat moet, wordt natuurlijk uitgelegd! Vlinders die uit hun pop komen, mag je vrijlaten. Er is natuurlijk geen garantie op rupsjes en vlinders, zo is de natuur.

O, en als je er toch bent: in het park zit ook POF, een lief en leuk (heel kindvriendelijk) horeca-zaakje met speeltuin

beeld & boeken via Campspace