30 juni 2019, door Maartje

bloemetjes plukken bij Lokale bloemetjes Amsterdam

30 juni 2019, door Maartje

bloemetjes plukken bij Lokale bloemetjes Amsterdam

Wanneer je op de website van Lokale Bloemetjes Amsterdam komt, weet je meteen: hier moet je heen! Stante pede. Want: Duurzame Snijbloemen uit jouw eigen streek + de jij-plukt tuin = dit willen we meemaken. Liefst iedere week. Zelf, omdat we nu eenmaal gek zijn op bloemen (#nospon overigens), maar helemaal het allerleukst wanneer er kleintjes in het spel zijn: weinig zo spannend als mama's bos mogen pluggen (en ok, weinig zo aandoenlijk).

Lokale Bloemetjes Amsterdam

Lokale Bloemetjes Amsterdam

Het idee is net zo eenvoudig als goed: waarom een je-weet-nooit-precies-wat-je-krijgt bloemenabonnement (oke, wel handig hoor, en bijna altijd mooi), als je zelf kiezen kunt? Bovendien weet je 100% zeker dat je een veldboeket naar je eigen smaak krijgt als je de bloemen zelf geplukt of gesneden hebt, vers van het veld (dus die 7 dagen mooi is sowieso gegarandeerd dunkt ons). Het kan aan de rand van Amsterdam, bij pluktuin Lokale Bloemetjes Amsterdam.

Vinden doe je Lokale Bloemetjes op de hoek van de Nico Broekhuysenweg en de Tom Scheursweg op het land van MijnStadstuin, aan de Tom Scheursweg, de verbinding tussen Amsterdam (Geuzenveld) en Halfweg. Wie daar aangekomen is, mag zelf aan het zoeken en plukken. Scharen, water, bindmateriaal en pluk vazen staan voor klaar. Nadat je een vaas met wat water hebt gevuld en een schaar hebt gepakt ga je de bloementuin in en vult je vaas met zoveel bloemen als er in je vaas passen. Je kunt ervoor kiezen om de bloemen los mee te nemen of in te binden met een van de duurzame verpakkingsopties (hulde). Er zijn verder geen restricties, wat vreselijk is want we worden ontzettend hebberig van alle kleurrijke en geurige bloemen van het seizoen in de tuin.

 

Ga je eenmalig, dan kost het vullen van een vaas 15 euro, of, als je echt hebberig bent geworden, een hele emmer voor 50 euro. Twijfel je aan je bloem-styling kunsten (onzin natuurlijk, gewoon je gevoel volgen! Kun jij), dan willen de mensen van Lokale Bloemetjes je met liefde helpen. Nog leuker is een abonnement: voor 100 euro kun je om de week (wat heel ok is want de bloemen zijn supervers en blijven bij correct onderhoud heel lang mooi) tijdens het seizoen, van juni tot oktober, om de week een grote bos komen plukken. Een cadeau-bon a 50 euro weggeven is wat ons betreft het leukste cadeau van het moment.

En, aller handigst, aangezien het ons zelden tot nooit lukt om écht op tijd te komen op de dagen wat we met het kleine spul zijn (en als het lukt is het te allen tijde een gevecht(je)) je bent zeven dagen per week tussen 10:00 en 20:00 van harte welkom om te komen plukken. Een afspraak is niet nodig. Ha!

Hollen hoor, op naar Lokale Bloemetjes Amsterdam.