Engeland, Londen20 november 2018, door Maartje

Londen in Kerstsferen: een nieuw lijstje met bars, restaurants en hotels

Engeland, Londen, 20 november 2018, door Maartje

Londen in Kerstsferen: een nieuw lijstje met bars, restaurants en hotels

Omdat er zoveel in Londen te doen is, hebben wij voor het gemak een nieuw lijstje gemaakt. Dat was al weer even geleden (hier & hier) en is handig voor jou. Vergeet ook je favorieten niet op te slaan door op het hartje te klikken; is ook écht handig.

Aviary London

Aviary London

Dit is dus één van die winter pop-up bars en naar deze wil je toe. Hier boek je namelijk tussen november en maart je eigen iglo met uitzicht op Londen skyline. Je kan -helaas- de iglo maar huren voor 1,5 uur, dus dat is heel snel genieten en vooral veel foto’s maken.
aviarylondon.com/igloos/

New Road Hotel

New Road Hotel

Het pas geopende New Road Hotel ligt in Whitechapel (East End van Londen), net onder de populaire wijk Shoreditch. Het boutique hotel heeft 79 kamers en is gebouwd in een voormalige textielfabriek. De kamers zijn klein, maar je vindt er alles wat je nodig hebt. De bedden zijn trouwens wel groot en liggen heerlijk; twee bij twee meter dus je kan in alle gewenste richtingen dromenland in. Op elke verdieping staat een automaat waar je gratis koffie, thee of warme chocolademelk kan pakken (fijn!), er is een kleine bibliotheek en zelfs een game room.
Aansluitend aan de open lobby vind je Mr. White’s English Chophouse, een restaurant van sterrenchef Marco Pierre White. Indrukwekkend; hij was de eerste en jongste Britse chef die drie Michelinsterren binnenhaalde. Ook trainde White o.a. Gordon Ramsay en wordt hij ‘de originele rockster-chef’ genoemd (Google maar even). Het Chophouse-menu combineert Engelse klassiekers met een Franse flair en is zeker een aanrader, ook wanneer je niet in het New Road Hotel logeert.
newroadhotel.co.uk

Blanchette

Blanchette

Een klein Parijs in Londen; welkom bij Blanchette. Deze schattige Franse bistro ligt middenin de wijk Soho en is al jaren favoriet bij de Londenaren. Achterin het restaurant is het diner gedeelte, voorin vind je de bar en een extra bar aan het raam. En daar wil je eigenlijk zitten. Met een goed glas wijn, Franse happen en heel veel kaas kan je lekker naar buiten turen. Wel even reserveren, want altijd vol.
blanchettesoho.co.uk

The Sun Tavern

The Sun Tavern

Wanneer je in de buurt bent van Covent Garden, hobbel dan even deze pub in. Op vrijdagmiddag de perfecte plek voor menig Londenaar om het weekend in te luiden. Met een cocktail of een pint en echte Engelse happen zoals Sausages & Mash en Beer Battered Cod & Chips.
thesuntaverncoventgarden.co.uk

The Principal London Hotel

The Principal London Hotel

Naast Russell Square (in Bloomsbury) staat dit imposante gebouw; The Principal London Hotel – ooit gebouwd als ‘Hotel Russell’ in 1898 en ontworpen door Charles Fitzroy Doll. In twee jaar tijd is het hele hotel gerenoveerd en afgelopen april werd het heropend, inclusief nieuwe naam dus. Vanbinnen ziet het er al net zo indrukwekkend uit als vanbuiten, en we willen graag het gehele interieur mee naar huis. In de cocktailbar ‘Fitz’s’ (ja, vernoemd naar de ontwerper van het gebouw) waan je je even in de roaring twenties en nip je van je drankje onder een giga discobal. Bij restaurant Neptune kan je naast dineren ook erg goed ontbijten, waarna je ‘s middags door kunt naar de Palm Court voor een echte Engelse high tea.
kimptonfitzroylondon.co.uk

Pizza Pilgrims

Pizza Pilgrims

Een avondje geen zin in veel gedoe? Loop dan even binnen bij één van de Pizza Pelgrims locaties. Het liefst die in Soho, dat is namelijk de plek waar het allemaal begon. Opgericht door twee broers, die samen zes weken door Italië reisde om alle te leren over pizza’s. Tussen Reggio Di Calabria en Turin leerde ze alle geheimen van de Italiaanse pizza (de hele reis kan je hier bekijken). Lekkere pizza’s met een goed verhaal dus. Houden we van.
pizzapilgrims.co.uk