Engeland, Londen11 augustus 2023, door Michel + Renske

Best of Londen: hier ga je heen voor de beste pastry (gebak)

Engeland, Londen, 11 augustus 2023, door Michel + Renske

Best of Londen: hier ga je heen voor de beste pastry (gebak)

Voor de echte sweet tooth is er niks fijners dan een aantal lekkere cafétjes op te slaan door de stad heen waar je zonder na te denken goed zit voor je sugar rush. Pastry, croissant, koek, en dat vaak samen met een goede kop koffie. Goed voor de ochtenden maar ook zeker voor de middag dip. In Londen kunnen ze dat als geen ander. Hier een lijstje (onontdekte) tips voor de beste pastry (gebak).

Pophams Bakery

Pophams Bakery

Leuk, leuker, leukst. Pophams Bakery. Misschien alleen al vanwege de naam, dat is een paar punten waard. Maar er volgen er meer wanneer je de drempel overstapt. Met maar liefst drie vestigingen en een ceramiek shop op hun naam is Pophams niet uit het straatbeeld van Londen weg te denken.

Wat je kan verwachten? Het mooiste interieur, minimalistisch servies en overall een heerlijke knusse vibe. De gebakjes zijn een genot voor het oog, de koffies gezet door getrainde barista’s en het brood (neem lekker mee voor een picknick in het park) is gemaakt met ware ambacht en de beste ingrediënten.

Zet Pophams zeker op je lijstje!

E5 Bakehouse

E5 Bakehouse

Dat Hackney booming is wisten we al. Maar dat er ook zulke enorm leuke initiatieven ontstaan als E5 mogen voor sommige als een verrassing komen. In 3 bogen onder het spoor vind je het empire van E5. Zo is er de bakkerij, de shop en de workshop ruimte (tip!).

Bij Bakehouse kan je de hele dag door terecht voor heerlijke zoetigheden, koffie maar ook voor ‘wat meer’ maaltijd. En nog fijner, elke dag open en vanaf de vroege ochtend. Vanaf hier loop je zo de hackney markt op en zit je om de hoek van hot en happening Hackney.

Forno

Forno

Oh Forno, how we love you. Als onderdeel en klein broertje van Ombro weet je dat het goed zit. Waar Ombro een aantal jaar geleden begon in Londen met een echt goede Italiaanse kaart, is Forno begin ’23 in de lucht gekomen.

Onder het viaduct in Hackney kan je deze parel vinden. Naast pastries en koffie worden er de heerlijkste dingen met pizzadeeg gemaakt. Niet voor niks omschrijven ze zichzelf o.a. als pastificio (pastafabriek). De lekkerste focaccia vliegen je om de oren.

 

Pavilion Bakery & Café

Pavilion Bakery & Café

Pavilion ging zeker niet mee op de trend maar zijn de trendzetter. Al sinds 2004 maken zij menig mens blij met hun heerlijke brood en ander lekkers. In zowel Hackney als in Cornwall (Zuid-Engeland).

In Oost-Londen zitten ze op de heerlijkste plek aan de vijver van Victoria Park. Ga je in de zomer, strijk dan neer op het terras aan het water.

 

 

 

Gail's Bakery

Gail's Bakery

Met meerdere vestigingen van Gail’s bakery in de stad is het niet moeilijk er een te vinden. Het rood-witte bord zorgt dat je weet waar je moet zijn.

Je strijkt ook bij Gail’s neer voor een heerlijke lunch. Denk aan verse salades en tosti’s. Ondanks dat het bedrijf uit z’n voegen groeit, is de liefde en het team nog even klein en knus gebleven. Met liefde voor de suppliers en hun gasten zorgen ze dat de bakkerijen het hart zijn van de buurt; waar mensen graag weer terugkomen. Geen toeristische trekpleister dus.