Engeland, Londen13 maart 2023, door Merche Ariza Gallego

Het beste terras van Londen? Zonder twijfel bij restaurant Toklas (waar je ook heerlijk eet!)

Engeland, Londen, 13 maart 2023, door Merche Ariza Gallego

Het beste terras van Londen? Zonder twijfel bij restaurant Toklas (waar je ook heerlijk eet!)

Oké, waar moeten we beginnen? Het zonovergoten terras, het heerlijke eten of toch de witte wijn waar we nog vaak genoeg aan terugdenken? Laten we beginnen bij het begin: jij bent in Londen, op zoek naar een leuk restaurant. Toklas in Holborn is mogelijk dé plek waarnaar je op zoek bent. Alhoewel we pub-food op z'n tijd kunnen waarderen, gaat er niets boven Mediterraans eten (ja, zelfs als je in Londen bent) en daarvoor zit je bij Toklas meer dan goed. Als je hier bent geweest, snap je wel waarom we zo enthousiast zijn.

Toklas in Holborn, Londen

Toklas in Holborn, Londen

De terrascultuur van Londen is anders dan wij kennen in ons kikkerlandje. Dat gezegd hebbende, bij Toklas wil je de hele dag in de zon op het terras vertoeven. Het is een uitzonderlijke plek met fijn uitzicht, meer dan genoeg ruimte en gezellig gemaakt met een grote hoeveelheid planten.

Ja, het zonovergoten terras is waanzinnig, maar binnen is het ook behoorlijk gezellig. De grote zaak voelt op de een of andere manier heel knus. Het is eenvoudig doch stijlvol ingericht en juist daardoor voel je je er meteen thuis. Of je nou zicht heb op het terras of de open keuken: hier zit je meer dan prima.

Wat schaft de pot?

Wat schaft de pot?

Leuk en aardig, een mooi terras, maar we willen natuurlijk iets eten en drinken. Nu word je bij Toklas helemaal in de watten gelegd door de fijne staff. Ze hebben heerlijke wijnen, fantastisch brood uit de Toklas-bakkerij (een paar deuren verder gevestigd) en dan hebben we het nog niet eens gehad over de ‘echte’ gerechten.

Het menu verandert wekelijks, maar dankzij de goede ingrediënten zal je hoe dan ook een feestmaal krijgen. Zoals de recensent van The Guardian het mooi verwoort: ‘Het wiel wordt niet opnieuw uitgevonden, je eet gewoon écht ontzettend lekker’. Amen.