Nederland, Den Haag21 september 2016, door Maartje

Love & Peas Den Haag

Nederland, Den Haag, 21 september 2016, door Maartje

Love & Peas Den Haag

Er was eens… Een mooi verhaal. Nee, sterker nog: een heus hummussprookje! In de Haagse Weimarstraat vind je sinds kort namelijk Love & Peas, een restaurant dat gerund wordt door beste vrienden Israëliër Yuval en Palestijn Muawi. Twee beste vrienden die willen laten zien dat eten mensen samenbrengt, en wel in de vorm van verschillende soorten hummus. Samen hummus dippen. Hier geen poespas wat betreft interieur, geen cliché Midden-Oosten 1001-nachtinrichting maar een leuke jaren ’70 vibe, die volgens Yuval internationaal-nostalgisch werkt. Aha. Mensen van over de hele wereld krijgen hier het gevoel dat ze thuis komen, waarbij het servies en de inrichting hen doet denken aan vroeger. Ouderwets gezellig dus, mét speelhoek voor de kinderen.

 love-peas-den-haag-2

Op de kaart traditionele Palestijnse gerechten, verschillende soorten hummus, baba ganoush (gegrilde aubergine), gefrituurde bloemkool in knoflook- en citroendressing (bizar lekker!) en de knapperigste falafelballetjes ooit (zeg maar gerust bállen). Het maken van de hummus gaat met veel liefde en geduld, de gepassioneerde Yuval (hij kookt en is gastheer, Muawi managet de zaak) vertelt dat de verse erwten (absoluut geen blikwerk dus) minstens 5 uur op het vuur staan en dát proef je. De lauwwarme, grove hummus mashoashe is favoriet. De toegevoegde olijfolie alleen al is om te smullen en vloeit rijkelijk. Bestel bij Love & Peas de gerechten als hapjes om te delen of als hoofdgerecht, alles kan. En dan heb je helemaal niet eens door dat je zomaar compleet vegetarisch aan het eten bent. Vlees wie?

 

Vergeet ook niet de echte Arabische koffie te drinken, met een beetje kardemom erin. De geur alleen al! Hét toetje staat niet specifiek op de kaart omdat die wisselt naarmate onze seizoenen wisselen, maar vraag de lieve internationale bediening naar het toetje en het zal niet tegenvallen. Einde zomer serveerden ze een warme vijg met halva, een zoete specialiteit van sesam uit de oven. Het smaakt naar warme nougat, need we say more? Love & Peas.