31 oktober 2019, door Nina van Hilst

Lowlander Beer: Bier gebrouwen van kerstbomen en een botanisch pop-up diner in de Wintertuin van Krasnapolsky Amsterdam

31 oktober 2019, door Nina van Hilst

Lowlander Beer: Bier gebrouwen van kerstbomen en een botanisch pop-up diner in de Wintertuin van Krasnapolsky Amsterdam

Voor wie van een bijzonder biertje houdt is er Lowlander Winter IPA. Gebrouwen met naalden van gedoneerde kerstbomen. Nu jij weer. Om deze bijzondere lancering te vieren, heeft Lowlander Beer weer een evenzo bijzonder botanisch pop-up diner georganiseerd. Bij het 4-gangen ‘Tree to Table’ diner op vrijdag 29 november krijg je een spar op je bord. Niet echt natuurlijk. Maar wat je wel krijgt wordt lekker afgetopt met gepairde Lowlander bieren én gaat het plaatsvinden in de prachtige Wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Nu jij weer zei ik toch.

Tree to Table diner

Tree to Table diner

Het is al even geleden dat we aanschoven bij het Lowlander pop-up diner in een duurzaam woonexperiment – een prachtige woning in een gigantische kas – in Rotterdam. Het was een van de meest bijzondere etentjes van de afgelopen jaren. Nu het bericht binnen kwam van dit nieuwe pop-up diner – het verhaal erachter maakt het nog meer bijzonder – stond het delen ervan meteen boven aan de lijst. Vorige winter riep Lowlander ons op om onze kerstboom te doneren. Duizenden mensen deden mee. Van de naalden werd een IPA gebrouwen. En van de rest van de sparren wordt nu een diner gecreëerd. Maar hoe dan? Op je bord verschijnen op sparrenhout gerookte groenten, in spar extract gemarineerde vis en een gerecht waar de Winter IPA in is verwerkt. De spar komt dus terug op je bord en in je glas. De Lowlander pop-up diners hebben – net als de bieren – een botanical insteek. De – normaal gesloten voor publiek en dus extra speciale – Wintertuin van het Kras past natuurlijk helemaal bij dit botanische thema. Op vrijdag 29 november is het groene spektakel. Van 18.00 tot 23.00 uur word je verwend met vier heerlijke gangen, een bijzondere setting én – last but not least – een botanische bier pairing bij ieder gerecht. Kaarten koop je via de website van Lowlander Botanical Kitchen.

Draag je naaldje bij en Lowlander Winter IPA

Draag je naaldje bij en Lowlander Winter IPA

Het straatbeeld de week na Kerst of Nieuwjaar is een van de meest troosteloze aangezichten van het jaar. Kerstbomen die de week ervoor nog zo liefdevol stonden te stralen, staan nu met bosjes afgedankt bij het oud vuil. Om te janken. Dat vonden ook de mensen van Lowlander Beer en in 2018 riepen ze mensen op hun kerstboom te doneren. Duizenden mensen deden mee en van de stuk voor stuk geplukte naalden werd dit jaar de Lowlander Winter IPA gemaakt. Een bijzondere brew en zeker het proberen waard. Alleen al omdat van ieder verkocht flesje €0,05 aan Adopteer een Kerstboom wordt gedoneerd. Bij het initiatief kun je jaarlijks een kerstboom adopteren en deze wordt na Kerst weer terug geplant. Zo gaat jouw boom jaren mee. En dat is natuurlijk een stuk duurzamer. De vraag naar biologisch gekweekte kerstbomen is ieder jaar groter dan het aanbod en daarom wil Lowlander een eigen kerstbomenbos kweken. Met de donatie van de Winter IPA kan dit bos groeien en zo meer mensen een duurzame kerstboom in huis hebben staan. De Lowlander Winter IPA is online en in winkels – ook bij Albert Heijn – verkrijgbaar. En Lowlander roept ons op om ons #draagjenaaldjebij moment te delen om nog meer mensen dit mooie concept te laten ontdekken. Count us in!