Nederland, Arnhem4 juni 2023, door Marcelle Broshuis

Lunch- en bistrobar BarBarella in Arnhem

Nederland, Arnhem, 4 juni 2023, door Marcelle Broshuis

Lunch- en bistrobar BarBarella in Arnhem

Oooh Arnhem heeft zoveel leuks te bieden. Knus, gezellig en steengoede horeca, zo ook lunch- en bistrobar BarBarella in de Klarestraat. Onder het mom van klein maar fijn, geniet je hier van Franse gerechten in een klein restaurant in huiskamerstijl, maar dan wel met een sexy twist. Klinkt goed. Is het ook. Rennen, vliegen of hollen naar BarBarella, want bij deze aanwinst van Arnhem wil je wezen sinds de zomer van 2022.

BarBarella, Arnhem

BarBarella, Arnhem

Wie o wie zijn de knappe koppen achter BarBarella? Grote kans dat je ze kent: Rosalie runt de ‘voorkant’ (gastvrouw, bar, bediening), Kabel de ‘achterkant’ (kok). Waar je ze dan van kent? Rosalie en Kabel zijn de oude eigenaren van café Babo. Beiden hebben dus jarenlange ervaring in de horeca en BarBarella was een logische volgende stap. Café Babo noemden ze namelijk gekscherend BarBarella. Als Rosalie naar Babo belde, zei ze voor de grap: met de BarBarella. Dat je de eigenaren kent snappen we, maar dat de naam BarBarella je ook bekend voorkomt, snappen we ook. BarBarella is namelijk een cultfilm uit 1968 met een vleugje softporno en Jane Fonda in de hoofdrol. Cirkeltje rond hoor, want de pay-off van BarBarella is ‘simple & sexy’.

Oké, leuk dat achtergrondverhaal, maar vertel ons nu eens waarom we hier moeten wezen, horen we je denken. Allereerst dus door de ‘sexy’ sfeer die er hangt. We kunnen niet helemaal omschrijven hoe dat sexy sfeertje terugkomt, maar we doen een poging. Zo zijn de Franse gerechten eenvoudig, maar perfect uitgevoerd. Kabel kookt klassiek (heeft-ie geleerd bij onder andere Paul Fagel van Het Arsenaal in Naarden-Vesting).

Ook leuk: alle gerechten die Kabel maakt passen op één bord. Geen aparte bakjes voor friet, salades of sauzen. En dat vinden we stiekem best fijn, geen poespas. Gewoon simpel, maar wel erg goed en lekker.

Klant is koning, want als gast kun je aangeven wat je lekker vindt. Kabel komt naar je toe, vraagt naar de wensen en maakt vervolgens een goddelijk gerecht voor je. Eigenlijk vindt Kabel dat het leukste om te doen en wij laten ons meer dan graag verrassen.

En we hebben voornamelijk ook lovende woorden over het sexy Parijse sfeertje dat er hangt. Met houten stoeltjes, een gezellige bar, een oude granito vloer, past BarBarella helemaal in het rijtje met warme gezellige ongedwongen huiskamergevoel plekjes. We voelen ons meteen thuis.

Er staan vijf tafeltjes binnen en BarBarella is misschien wel de kleinste zaak van Arnhem. Tip: bij mooi weer wordt het raam aan de voorkant van de zaak omhoog geschoven, waardoor je het gevoel hebt buiten te eten. Of je neemt plaats op het kleine maar oh zo fijne terras.

BarBarella