Nederland, Amsterdam14 januari 2020, door Julia van Baaren

Nieuw: Madame Cyclette naast het Olympisch Stadion

Nederland, Amsterdam, 14 januari 2020, door Julia van Baaren

Nieuw: Madame Cyclette naast het Olympisch Stadion

We schrijven er wel meer over deze periode, want eerlijk is eerlijk: deze drankloze maand hakt er bij iedereen in. Maar inmiddels draait Dry January alweer op volle toeren en wij zijn al behoorlijk aan het knallen, al zeggen we het zelf. Het idee dat je een maand thuis moet zitten en al het leuks moet missen, is vreselijk en vooral onnodig. Hallo, het is 2020. Het leven moet ook léúk blijven, zo vaak mogelijk in ieder geval, en Madame Cyclette begrijpt dit. Het spiksplinternieuwe tentje aan het Stadionplein laat zien dat gezond en lekker prima samengaan: die lunch buiten de deur hoef je echt niet te skippen, ben je gek.

Madame Cyclette

Madame Cyclette

De saparista (de brave variant van de barista, echt) staat voor je klaar om allerlei verschillend gekleurde brouwsels voor je te maken zodat je niks merkt van dat ontbrekende wijntje. Daarvoor is zelfs een speciaal stukje bar ingericht, die er sowieso goed uit ziet, met glanzende tegeltjes en hangende glazen. Hij staat midden in de zaak en is niet te missen bij binnenkomst: helemaal goed, kun je de saparista meteen op de vingers kijken.

En als je geen zin hebt in een sapje is er ook nog kombucha, altijd goed. Die wordt ter plekke voor je getapt en is in verschillende smaken te krijgen. Top voor het lichaam, al die vitamines. En beweging dus, want overal waar je kijkt vind je fietsen.

De naam  Madame Cyclette komt dan ook niet zomaar uit de lucht vallen: loop de ruimte door en je staat opeens in de ‘hub’ van Ride Out- da’s een mooi woord voor de showroom van een fietsenmerk vol met de nieuwste fietsen en bijbehorende gadgets. Het hele gebouw is eigendom van Move, dat zich bezighoudt met bewegen in de breedste zin van het woord, zo kijken ze bijvoorbeeld naar hoe het openbare vervoer zich in de stad ontwikkelt. Swapfiets kun je er ook vinden, en ga zo maar door.

De tekst gaat hieronder verder

Tijdens een bezoek aan Madame Cyclette is dit thema dan ook niet te missen, zelfs niet als je er alleen even eet. Al bij de ingang wijst een fiets met bordje erop de weg naar het zitgedeelte, en op de muren komt het voertuig ook genoeg voor. Verder is in elke hoek wel een kleur te vinden: van gele kleedjes tot rode stoelen en blauwe tegeltjes op de muren- het is een vrolijke boel. Fijn, want het Stadionplein is niet per se de gezelligste plek op aarde. Tel daar alle verschillende planten bij op en je weet: dit is niet het zoveelste ‘moetje’  voor zakelijke lunches, maar een gezellige plek met een rustig sfeertje. Ook met mooi weer kun je er terecht: buiten staan zonnig gele tafels te wachten tot jij aanschuift. Moet eerst die regen alleen nog even stoppen.

Leuk en aardig, al die planten en fietsen, maar wij willen gewoon lekker eten. Nou blijkt dat óók nog eens goed te kunnen hier. Hier geen standaard kaart vol carpaccio en steak tartare, maar een menu dat voor 70% bestaat uit vegetarische gerechten, en de andere 30% uit gevogelte en vis. Ook nog eens duurzaam, dus. Klinkt als een moeilijk gedoe, maar wij hebben er een hele goede tosti met kaas en uienchutney gegeten. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Ben je in een iets avontuurlijkere bui dan is de geroosterde bloemkool met gekonfijte citroen een dikke tip. Je bent dan toch al zo gezond bezig. Conclusie: fiets pakken en gaan.

Madame Cyclette