Verenigde Staten, New York27 februari 2023, door Maartje

Made Hotel New York – een dijk van een budgethotel op een toplocatie op Manhattan

Verenigde Staten, New York, 27 februari 2023, door Maartje

Made Hotel New York – een dijk van een budgethotel op een toplocatie op Manhattan

De wijk NoMad, centraal Manhattan, New York, is wellicht wat minder bekend dan wijken zoals NoLiTa of het Meatpacking District, maar de buurt tussen Maddison Square Park en het Empire State Building is een dijk van een uitvalsbasis voor een citytrip naar The City that never sleeps. En waar je dus wil, euh, juist: slapen. Komt goed uit, want precies hier vind je het jonge Made Hotel: een pand met 108 kamers in een gebouw met 18 verdiepingen, onopvallend, maar wie 'm eenmaal in de smiezen heeft wil 'm niet meer missen. Waarom? Welnu, vanwege die centrale locatie dus, dat is één. Maar zeker ook vanwege de licht, frisse (beeldige) inrichting. En last but not least: vanwege de fijne prijzen! Tuurlijk, New York is en blijft een prijzige stad, maar binnen die kaders is het Made Hotel New York je allerbeste optie voor een budgethotel op een toplocatie op Manhattan.

beelden via madehotels.com

Meer van zulks? Snappen we! Zie ook deze lijst: leuke en voordelige hotels in New York

Made Hotel, NoMad, Manhattan, New York

Made Hotel, NoMad, Manhattan, New York

Die knappe looks dankt het hotel aan het in LA gevestigde Studio Mai (kijk vooral ook eens naar hun andere prestaties, dan begrijp je waarom we fan zijn), die de ruimtes van het Made Hotel heeft ingericht met bijna uitsluitend handgemaakte materialen: veel hout, ruw-bronzen planken, gepolijste roestvrijstalen spiegels en rijke handgeweven stoffen.

Op de begane grond vind je lobbybar And Paper: een koffiebar met versgebakken producten – ook een tip als je hier niet slaapt. Hetzelfde geldt voor restaurant Feris, het ondergrondse restaurant van het Made Hotel.

Maar? Ja hoor: voor de ultieme New Yorkse vibes ga je naar Good Behaviour, de dreunende bar op het dak, waar ambachtelijke cocktails worden geserveerd, de skyline van Manhattan op de achtergrond.