Engeland23 december 2022, door Teun Tielen

Betoverend lunchen doe je bij The Magic Hat Café in Newcastle

Engeland, 23 december 2022, door Teun Tielen

Betoverend lunchen doe je bij The Magic Hat Café in Newcastle

Hoewel Newcastle op het eerste oog misschien niet de meest gezellige stad van Engeland (...) is, vind je er steeds meer leuke restaurants en café's. Zo ook The Magic Hat Café. Hier doen ze er alles aan om voedselverspilling tegen te gaan. Koken doen ze daarom met producten die anders weggegooid zouden worden. Voor een bewuste en betoverende lunch ben je bij The Magic Hat aan het juiste adres.

 

 

The Magic Hat Café

The Magic Hat Café

Bij The Magic Hat Café wordt uitsluitend gekookt met producten die ondernemers uit de stad over hebben. Hierbij kun je denken aan ‘lelijke’ groenten, brood en etenswaren die anders weggegooid zouden worden omdat ze bijna over de datum zijn. Die ingrediënten stoppen ze in hun magic hat, om vervolgens de lekkerste creaties tevoorschijn te toveren. Het menu staat dan ook niet vast en wisselt elke dag. Wel zijn er altijd vegetarische opties en staat er minstens één vegan gerecht op de kaart. Op zaterdag en zondag hanteren ze bij Magic Hat een pay as you feel concept. Je betaalt wat je het waard vindt. Bezorgt dat idee alleen al je stress of weet je gewoon niet zo goed wat ‘normaal’ is, dan kun je ook gewoon de weekprijzen aanhouden.

Heya! How ya doin’? Niet alleen het eten, maar ook het personeel tovert spontaan een lach op je gezicht. De bediening is zo vriendelijk dat we de ietwat trage service voor lief namen. Bovendien zit je binnen reuzegezellig, dus het is geen straf om iets langer te wachten op je eten. Helemaal wanneer het buiten regent, het blijft tenslotte Engeland. In de hoek van het café is een kleine magic shop ingericht waar allerlei duurzame cadeaus worden verkocht. Daarnaast staat voor de ingang van het restaurant een klein stalletje met producten die bijna over de datum zijn, betalen doe je wederom as you feel. Met die feels komt het vast goed, dikke kans dat je hier met een voldaan gevoel de deur uitloopt.

The Magic Hat Café is geopend van donderdag tot en met zondag van 10.00 tot 16.00. Op vrijdagavond kun je er ook dineren.