20 januari 2020, door Nina van Hilst

Magische licht en geluid show in Westergas Amsterdam: Skalar

20 januari 2020, door Nina van Hilst

Magische licht en geluid show in Westergas Amsterdam: Skalar

Licht, reflecties, beweging en sferische geluiden. Niet anders te verwoorden dan magisch. En laat deze installatie slash live show nu ook nog eens plaatsvinden in de altijd bijzondere Gashouder. Skalar is een licht en geluid show en expositie. Tot 5 februari kun je bij dit spektakel terecht bij Westergas in Amsterdam. Kinderen en oma’s zijn ook welkom!

Skalar

Skalar

Een sensationele audiovisuele bewegende kunstinstallatie, zo wordt Skalar officieel genoemd. Lichtstralen, bewegende spiegels en soundscapes zorgen voor een spektakel waar we veel woorden over kunnen schrijven maar je eigenlijk gewoon mee moet maken.
Een stukje achtergrond: lichtkunstenaar Christopher Bauder, muzikant Kanding Ray en de Berlijnse ontwerpstudio WHITEvoid creëerden deze uit de kluiten gewassen art installatie. De Amsterdamse organisaties Audio Obscura en Westergas vonden Skalar perfect passen in de bijzondere Gashouder. En een mooie kunstzinnige start van 2020 was geboren.

Je kunt Skalar van maandag t/m zaterdag komen bekijken van 13.00 tot 21.00/23.00. De expositie is dan doorlopend en je kunt zo lang of kort binnen blijven als je wilt. Op vrijdag en zaterdag zijn om 13.00 en 20.30 liveshows waar de artists Bauder en Ray live optredens geven.
Het live optreden is uitgebreider en intenser. Waar de doorlopende expositie ook mooi kan zijn met kinderen, is de live show wellicht wat luid en intens met kleintjes. Er zijn kinderkoptelefoons aanwezig voor het bezoek aan Skalar. Tickets voor zowel de expositie als de live shows van Skalar koop je online.