Frankrijk21 april 2022, door Iben Dekker

Maison Mastrorelli: droombestemming bij Cannes, Frankrijk

Frankrijk, 21 april 2022, door Iben Dekker

Maison Mastrorelli: droombestemming bij Cannes, Frankrijk

Ergens tussen bergen en zee, in het vredige achterland rond Cannes, ligt dit sprookje van een vakantiebestemming... Maison Mastrorelli: een 18-eeuwse herberg volledig getransformeerd tot B&B (en waar we dus nu terecht kunnen!). Maison Mastrorelli is een historisch landhuis - ze noemen het een stenen bastide - met een mediterraans karakter. Het huis heeft plek voor acht volwassenen en twee kids en je vervelen doe je er in ieder geval niet. Een huge tuin (met bloemen), een zwembad met loungebedden aan de rand, vier slaapkamers met heerlijke bedden en een eigen badkamer, keuken met alles erop en eraan en nóg meer.. lees je hieronder verder.

Maison Mastrorelli

Maison Mastrorelli

Maison Mastrorelli is dus een oude herberg en is helemaal opgeknapt door eigenaresse Céline Mastrorelli tot het mooie landhuis wat het nu is. Met olijfgroene luiken, een ruime woonkamer waar je in alle rust kunt loungen, een keuken die je in de stemming brengt om te beginnen met koken en een eetkamer die uitkomt op een schattig tuintje. Boven zijn er vier slaapkamers met eigen badkamer. Na een lange dag, duiken we hier het liefst de heerlijke bedden in. Nog doorgaan? Even dan. Er is namelijk ook een heerlijk ontbijt inbegrepen. Koffie of thee, vers geperst sinaasappelsap, vers gebakken brood, huisgemaakte jam en granola, fruit, een cake van de dag, lokale kazen, roerei met pancetta… We want!

De buurt van Maison Mastrorelli is ook een gezellige boel. Tegenover de straat zitten twee restaurantjes en wat kleine winkeltjes. Ook zijn er in de buurt twee natuurparken bij le Grasse en Saint-Paul de Vence. En bij Roquefort-Les-Piiet (niet zo bekend als de naburige dorpen). Maar op deze rustige plek, beschut van de drukte van de kust, geniet je van de mooiste badplaatsen en toeristische resorts van de Franse Rivièra.